Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

EU en Saoedi-Arabië scherpen eisen aan

Hoge MRL's bedreigen Egyptische export

Na dreigementen van de EU en Saoedi-Arabië om de import van Egyptische producten aan banden te leggen vanwege te hoge MRL's, heeft het Egyptische Ministerie van Landbouw en Landontginning de inspecties voor fruit aangescherpt. Dat meldt African Farming.

Het ministerie meldt dat de aanscherping bedoeld is om de export van fruit te laten stijgen nadat er klachten binnenkwamen over hoge MRL's op sinaasappelen, guava's en granaatappelen. Hierdoor zal het volume fruit dat geweigerd wordt bij binnenkomst bij klanten dalen. Vanaf deze maand zal alleen de Central Administration for Agricultural Quarantine in Caïro de exportinspecties uitvoeren voor guaves en granaatappelen. De inspecties vinden plaats op de teeltbedrijven en in laboratoria.

Vorige maand staakte Saoedi-Arabië de import van guave vanwege te hoge MRL's. Het land zegt de import pas te hervatten als de problemen zijn aangepakt.

De Europese autoriteit voor fytosanitaire standaarden zegt de inspectie van Egyptisch citrus aan te scherpen om de producten die schadelijk kunnen zijn voor de volksgezondheid of de fauna te onderscheppen. Voorheen inspecteerde de EU 25% van de containers die uit Egypte binnenkwamen, dat is opgeschroefd naar 100%. Egypte exporteert jaarlijks ongeveer 220.000 ton naar de EU.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018