Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grenssluiting Venezuela en Nederlandse Antillen verlengd

Er komt voorlopig nog geen einde aan de grenssluiting tussen Venezuela en de ABC-eilanden. Gisteren liet vicepresident van Venezuela Tareck El Aissami via Twitter weten dat de sluiting wordt verlengd. Op de eilanden begint het tekort aan groenten en fruit steeds ernstigere vormen aan te nemen.
 
Hoofdreden van de sluiting is de smokkel van Venezolaanse goederen. Volgens de Venezolaanse autoriteiten wordt er volop verboden waar verhandeld op de schepen die dagelijks groenten en fruit naar CuraƧao vervoeren, zoals zilver en goud. Ook de voedseltekorten in Venezuela zelf vormen een argument. President Maduro zegt dat de bevolking de groenten en het fruit dat normaal naar de Nederlandse Antillen wordt geĆ«xporteerd, nu hard nodig heeft om zichzelf te voeden. 
 
De grenzen zullen pas weer opengaan als er een oplossing gevonden is voor dit probleem. Vrijdag vindt er een ontmoeting plaats tussen Venezuela en het Koninkrijk. 
 
Publicatiedatum: