Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Denemarken: meer online boodschappen in 2018

Lidl opent vijf nieuwe winkels en DC in Londen
Lidl gaat vijf nieuwe vestigingen openen in Londen. Ook gaat de keten zijn grootste Britse distributiecentrum tot nu toe in Londen opzetten. De nieuwe winkels worden geopend in de locaties Shepherd's Bush, Walthamstow Central, South Ruislip, Hornchurch en Rosehill en gaan in de komende twee maanden van start. Wanneer het nieuwe distributiecentrum is bedrijf gaat is nog niet bekend.
Bron: leighjournal.co.uk

VK: Morrisons heeft betere kerstresultaten dan verwacht
Morrisons heeft in de kerstperiode dankzij de omzet van premium-producten, sterke prijzen en de online omzet beter gepresteerd dan werd verwacht.De keten had qua like-for-like-omzet een stijging van 2,8% in de periode van 10 weken tot zeven januari, wat neerkomt op het grootste deel van het vierde kwartaal.
Bron: uk.reuters.com

Zwitserland: Coop heeft 3% toename in jaaromzet
Coop had in Zwitserland in 2017 een jaaromzet van CHF 29,2 miljoen (€24,9 miljoen). Jaar op jaar is dat een stijging van 3,0%. Qua retailactiviteiten nam Coop toe met 1,4%, terwijl de omzet van het groothandels- en productiesegment met 6,0% steeg.
Bron: esmmagazine.com

Aldi introduceert vegetarisch assortiment
Aldi introduceert in zijn Amerikaanse vestigingen een nieuwe vegetarisch en veganistisch assortiment onder de naam Earth Grown. Eerder had Aldi al veel succes met veganistisch schepijs. Dit succes wordt nu voortgezet met een aantal producten op basis van vleesvervangers, zoals vegetarische hot dogs, gehaktballen en groenteburgers.
Bron: thedailymeal.com

Turkse retailomzet stijgt opnieuw
Voor de tweede maand op rij is in november de omzet van de Turkse retailsector gestegen. Dit blijkt uit cijfers van het Turkse instituut voor de statistieken. De retailomzet steeg in november ten opzichte van de maand ervoor met 0,7%. In oktober steeg deze al 0,9%. De omzet van voedingsmiddelen, drinkwaren en tabak steeg in november met 0,4%, terwijl de omzet van non-foor-producten toenam met 1,8%.
Bron: markets.businessinsider.com

Carrefour heeft interesse in Chinese markt
China zorgt met zijn Belt and Road-initiatief voor steeds meer commerciële mogelijkheden in buitenlandse markten. Ook wordt het land zelf hierdoor steeds interessanter voor buitenlandse investeerders en exporteurs. Dat is de mening van Thierry Garnier, de CEO van Carrefour China. "Het sterke Chinese commerciële klimaat zorgt ervoor dat buitenlandse bedrijven zoals die van ons iedere dag weer wat verder uit kunnen breiden. Daar tegenover staat dat wij nieuwe retailconcepten en kennis naar de Chinese markt brengen," aldus Garnier.
Bron: ecns.cn

Spanje: DIA doet proef met winkels bij pompstations
De Spaanse supermarktketen DIA gaat experimenteren met een nieuw winkelconcept bij pompstations in Madrid. De keten werkt voor het "Shop"-format samen met de pompstations van BP, die allemaal rondom de Spaanse hoofdstad liggen. Vooralsnog betreft het een pilot-programma en zijn er nog geen plannen om dit door te zetten naar de rest van Spanje.
Bron: esmmagazine.com

Denemarken: meer online boodschappen in 2018
Deense consumenten gaan naar verwachting vaker online boodschappen doen in 2018, aldus Dansk Handelsblad. Volgens een onderzoek van de Deense branchevereniging voor online retail, FDIH, wordt 2018 een recordjaar voor online retailers. Een op de drie consumenten gaan dit jaar vaker online boodschappen doen dan in 2017, terwijl van slechts 7% wordt verwacht dat zij dit minder gaan doen.
Bron: esmmagazine.com

VS: Sprouts Farmers Market meldt resultaten 2017
Sprouts Farmers Market, Inc. verwacht in zijn vierde kwartaal van 2017 een toename in vergelijkende winkelomzet van 4,6%. Over het hele jaar verwacht de keten een netto omzetgroei van 15,3% en een toename in vergelijkende winkelomzet van 2,9%. De winst per aandeel zal iets hoger uitvallen dan de eerder geraamde stijging van $0,98 tot $0,99 (€0,82 tot €0,83).
Bron: nasdaq.com

VS: Target stopt met Instacart
Target Corp. beëindigt zijn samenwerking met Instacart. De reden hiervoor is dat Target de in San Francisco gevestigde thuisbezorger Shipt heeft overgenomen. Hoewel er nog geen planning bekend is gemaakt, zal Target geleidelijk aan de samenwerking met Instacart uitfaseren. Instacart werkt op dit moment met Target samen in Minneapolis-St.Paul, Chicago en San Francisco, wat drie van de honderdvijftig markten zijn waar Target thuisbezorging mogelijk heeft gemaakt. Op zijn beurt beslaat Target slechts 1% van alle activiteiten van Instacart.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Zelfrijdende Robomart binnenkort van start
Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas wordt binnenkort de zogeheten "Robomart" geïntroduceerd. De Robomart is een zichzelf besturende rijdende supermarkt, die via licenties voor bestaande supermarktketens kan werken. De producten die in de Robomart voor handen zijn, worden in dat geval voorzien door de betreffende ketens. Mogelijk worden in de zomer al de eerste veldtesten met de Robomart uitgevoerd. Consumenten kunnen dan de Robomart op verzoek langs laten komen, de boodschappen ter plekke uitkiezen en automatisch voor de boodschappen betalen.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018