Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Medicinale paddenstoelen de voedseltrend voor 2018

Gezonde voedingsmiddelen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. In 2017 werden medicinale paddenstoelen een trend. De extracten hiervan worden inmiddels verwerkt in alledaagse producten zoals koffie en thee. Whole Foods verwacht dat medicinale paddenstoelen de grootste voedseltrend van 2018 worden. 

Medicinale paddenstoelen zijn schimmels waaraan heilzame eigenschappen toegedicht worden. Sommige soorten worden als eeuwenlang voor medicinale doeleinden gebruikt, met name in Azië, zoals de Lentinula edodes (shiitake), Grifola frondosa (maitake), Ganoderma  lucidum (mannentake)  en Cordyceps. Deze paddenstoelen worden overal ter wereld toegepast ter genezing van kanker en om het immuunsysteem te versterken. Extracten van medicinale paddenstoelen worden hoofdzakelijk gebruikt in voedingssupplementen en functionele voedingsmiddelen. 

De groeiende vraag onder gezondheidsbewuste consumenten is één van de belangrijkste aanjagers van de paddenstoelenmarkt. Er wordt geraamd dat de wereldwijde markt voor paddenstoelen tegen 2023 een waarde van ruim €42 miljard zal hebben bereikt en het samengestelde jaarlijkse groeipercentage van de markt voor extracten van medicinale paddenstoelen zal naar verwachting 6,3% bedragen. 

Born2invest.com bracht verslag uit over de groeiende consumentenaandacht voor medicinale paddenstoelen, die gebruikt worden in dranken, bouillons en verzorgingsproducten zoals zeep en shampoo. De afzet van voedingsproducten op basis van medicinale paddenstoelen groeide in één jaar tijd met 800%. Publicatiedatum: 11-1-2018

  

Reacties:


Banken Champignons introduceert als enige in Nederland vanaf deze maand verse champignons met extra vitamine d! Door belichting is de inhoudstof ergosterol op natuurlijke wijze omgezet in extra vitamine d. Met het consumeren van 3 champignons heeft de consument het gemiddelde tekort aan vitamine d op die dag gecompenseerd! Bel ons voor een monster! 024-3667444
Banken Champignons, Wijchen (email) - 12-1-2018 8:57:47


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: