Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

De winter is het seizoen voor mango's in Litouwen

In Litouwen worden in de winter de meeste mango's verkocht. Volgens Nerijus Pranckus van Litbana is dit zo omdat consumenten gedurende de zomermaanden eigenlijk met name geïnteresseerd zijn in lokaal geteeld fruit zoals aardbeien en steenfruit. "We merken dat de vraag naar mango's blijft stijgen maar toch is de binnenlandse consumptie niet zo hoog. Ik denk dat dit vooral komt omdat het een dure fruitsoort is. Kakifruit is de grootste concurrent van mango is en deze fruitsoort is ook wat populairder onder consumenten omdat hij beduidend goedkoper is," legt Nerijus uit.

Het mangoras Tommy Atkins, met maten tussen de 7 en 9, wordt het meest verkocht op de Litouwse markt. Nerijus vertelt dat zijn bedrijf zowel conventionele als eetrijpe mango's importeert en dat beide varianten even populair zijn. 

"Consumenten zijn niet zo kieskeurig als het aankomt op eetrijpe mango's maar ik heb wel gemerkt dat het een populaire keuze voor de foodservice sector is, omdat men hier graag werkt met producten die direct te gebruiken zijn."

Er worden kleine hoeveelheden mango's geïmporteerd, variërend van een paar dozen tot een pallet. Om deze reden koopt Litouwen haar fruit in Nederland in. De prijzen zouden er relatief stabiel zijn. 

"De laatste tien jaar is het aanbod aan import-AGF uitgebreid onder invloed van de vraag van supermarktketens en de horecasector. Ons bedrijf is daarom naast het leveren van groenten en fruit ook gestart met het aanbieden van opslag en bijbehorende diensten, zoals sorteren, verpakken, etiketteren en het rijpen van bananen en hebben we een crossboard platform voor het verladen van vracht naar landen in het oosten waarbij we ook de douanetechnische dienstverlening bieden."Voor meer informatie:
Nerijus Pranckus
Litbana
Tel. +370 5 2601938
Fax +370 5 2107032
Email: nerijus.p@litbana.lt
info@litbana.lt
www.litbana.lt
www.facebook.com/Litbana

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018