Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
WDP breidt grondpositie uit met 280.000m2

Via de aankoop van drie nieuwe kavels op evenveel strategisch gelegen locaties in Nederland (in Bleiswijk, Schiphol en 's-Hertogenbosch), breidt WDP zijn grondpositie op twee bestaande locaties en met een nieuwe locatie uit. Deze aankopen voor een totaal investeringsbedrag van 57 miljoen euro en een oppervlakte van 280.000 m² zijn goed voor een totaal ontwikkelingspotentieel van circa 150.000 m². 

In functie van de groei van WDP werd de bestaande grondbank voor ontwikkeling van logistiek vastgoed uitgebreid via de aankoop van drie nieuwe grondposities op strategisch gelegen locaties:

De bestaande locatie te Bleiswijk werd uitgebreid met een perceel van 15 ha (op basis van een gefaseerde aankoop), goed voor een ontwikkelingspotentieel van ruim 80.000 m². Amper twee jaar na de verwerving van een eerste perceel van 7 ha, kon WDP 43.000 m² aan nieuwbouwmagazijnen voor Mediq, Total Exotics en Toolstation realiseren. Deze nieuwe aankoop is gestoeld op de aanhoudende interesse die WDP ondervindt sinds zijn aanwezigheid op deze locatie – het Prisma Bedrijvenpark – dat ideaal gelegen is midden in de Randstad in functie van nationale distributie.


Vervolgens heeft WDP eind 2017 de koopoptie gedeeltelijk gelicht ter verwerving van circa 4 ha extra grond voor de uitbreiding van het Schiphol Logistics Park. Op deze locatie kan een nieuw distributiecentrum van circa 20.000 m² worden gerealiseerd naast de bestaande gebouwen die zijn verhuurd aan Rapid Logistics en Kuehne + Nagel. De site biedt directe connectie met de luchthaven van Schiphol, de derde grootste cargoluchthaven van Europa.


Tenslotte voegt WDP 's-Hertogenbosch als nieuwe locatie aan zijn vastgoedportefeuille toe. De site is gelegen in de directe nabijheid van de BCTN inland terminal en kan aldus genieten van multimodaal transport via spoor, weg en water op het kruispunt van de A2 en de A59. WDP zal hier in functie van voorverhuring een nieuwbouwmagazijn met een oppervlakte van ongeveer 50.000 m² realiseren in samenwerking met bouwonderneming Heembouw.Met de aankoop van deze locaties voor een totaalbedrag van 57 miljoen euro en een ontwikkelingspotentieel van 150.000 m² is WDP klaar voor de verdere uitbreiding van zijn vastgoedportefeuille in Nederland ter ondersteuning van de activiteiten van zijn huidige en toekomstige klanten.

Michiel Assink, directeur WDP Nederland: "Deze nieuwe gronden zijn de ideale start om WDP samen met mijn team verder uit te bouwen in Nederland." 

Voor meer informatie:
WDP Comm. VA 
Blakebergen 15 
1861 Wolvertem
België


Publicatiedatum: 9-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: