Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fruit Logistica met antwoorden op vraagstukken van de toekomst

"Hoe ziet de toekomst van de AGF-branche eruit?" - Dit is een van de centrale vraagstukken waarmee de branche wordt geconfronteerd. In het uitgebreide specialistische ondersteuningsprogramma van de Fruit Logistica worden van 7 tot 9 februari 2018 antwoorden, innovatieve oplossingen en actuele trends gepresenteerd en besproken. Alle evenementen op de wereldwijd meest toonaangevende beurs zullen simultaan in het Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans worden vertaald.

De volgende onderstaande evenementen vormen slechts een selectie. Op de website van de Fruit Logistica vindt u onder Events een volledig overzicht.
Ook in 2018 vormt Fruitnet World of Fresh Ideas de opmaat tot de Fruit Logistica: In een multimedia-spektakel worden op de dag voor de beurs innovaties en hoogtepunten uit alle stadia van de waardeketen gepresenteerd. Vooraanstaande gesprekspartners uit de productie, transport, logistiek alsmede de handel en retail bespreken de trends en oplossingen in de wereldwijde AGF-branche.
(Dinsdag, 6 februari 2018, 13.30 tot 18.30 uur, zaal Berlin, hal 7.3, deelnamekosten EUR 112)

Eveneens op de dag voor de beurs vindt het internationale Frutic Symposium plaats. Het internationale wetenschappelijke symposium op 6 februari 2018 is gericht op het efficiënt gebruik van water in de waardeketen van groenten en fruit - van de teelt tot aan het verkooppunt. Met ongeveer 40 wetenschappelijke bijdragen biedt het Frutic-symposium een ideaal platform voor de uitwisseling van deskundigen uit de wetenschap en de AGF-branche. Als onderdeel van het Fresh Produce Forum en het Future Lab zullen wetenschappers hun onderwerpen ook op de volgende drie beursdagen tijdens de Fruit Logistica presenteren. (Dinsdag, 6 januari 2018, 8:30 tot 18.00 uur, CityCube Berlin, zaal M1-3, deelnamekosten EUR 280)

Het Future Lab kijkt in de toekomst: Welke producten verrijken het assortiment? Wat is er nieuw in de productie? Bezoekers vinden tijdens deze evenementen antwoorden op hun vragen: "Nieuwe abrikozen - eindelijk voorwaarden voor lange afstanden", "Ahoi - het autonome, emissievrije schip" of "Druppel voor druppel - kleine druppels met een groot effect". (Hal 26, deelname in toegangsprijs inbegrepen)

De Logistics Hub biedt opnieuw informatie en antwoorden voor de professionele logistici en tevens voor beginners. Enerzijds is logistiek een zeer complex onderwerp, anderzijds biedt het nog steeds tal van hefbomen ter optimalisering van de kwaliteit en kosten, zoals bijvoorbeeld in de sessie "Beheersing van de logistieke kosten". Eveneens in het programma: "Trends in luchtvracht" of "Temperatuur en ethyleen"
(Hal 26, deelname in toegangsprijs inbegrepen)

De sessie "Brief of Blog?" tijdens het Fresh Produce Forum geeft antwoord op de vraag naar goede communicatie, zowel binnen de waardeketen als met de consument. Daarnaast staat onder andere een analyse van de markt voor meloenen op het programma: "De wereldwijde markt voor meloenen: vooruitzichten en ontwikkeling", en internationale wetenschappers presenteren "Nieuwe soorten voor een nieuw klimaat". (Hal B/CityCube Berlin, deelname in toegangsprijs inbegrepen)

Zonder de juiste technologie is het beste product uiteindelijk maar half zoveel waard. Talrijke exposanten op de Tech Stage presenteren interessante oplossingen, waaronder "Het digitale dividend - Big Data voor de beste resultaten in de levensmiddelenbranche", "Handel in groenten en fruit 4.0 - van ERP-software tot kunstmatige intelligentie" of "Interko - pionier in de revolutionaire technologie voor rijping van vruchten". (Hal 8.1, deelname in toegangsprijs inbegrepen)


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018