Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe vega-producten bij Ocado

Brazilië: Pão de Açúcar introduceert nieuw winkelconcept
De Braziliaanse keten Pão de Açúcar heeft een nieuw winkelconcept geïntroduceerd dat bij vier locaties in São Paulo en een vestiging in Campinas van start is gegaan. De winkel-layout is samen met het assortiment aangepast. Volgens het nieuwe concept zitten groenten, fruit, gedroogd fruit, kokoswater, sinaasappelsap en biologische producten bij elkaar op de versafdeling bij de ingang van de winkels.
Bron: esmmagazine.com

Maleisië: Cold Storage werkt samen met HappyFresh
De Maleisische supermarktketen Cold Storage gaat opnieuw samenwerken met de online supermarkt Happy Fresh. Op deze manier wil Cold Storage zijn online segment verbeteren. CEO Pierre-Olivier Deplanck zei dat door de samenwerking consumenten nu uit tien verschillende winkels kunnen kiezen bij hun online boodschappen, waaronder Cold Storage, Mercato en Jasons Food Hall.
Bron: dailyexpress.com.my

China: Alibaba breidt supermarkten in Beijing uit
De Chinese e-commerceleider Alibaba blijft verder uitbreiden met fysieke winkels. Het bedrijf is van plan om 30 nieuwe supermarkten te openen in Beijing, waarmee het totale winkelnetwerk wordt verdubbeld. De supermarkten worden onder het merk Hema geopend en zijn onderdeel van Alibaba's "New Retail"-strategie, waarmee online en offline retail wordt gecombineerd voor meer omzet en gebruiksgemak. Alibaba begon twee jaar geleden met de Hema-keten. Er zijn nu vijfentwintig Hema-supermarkten actief, waarvan vijf zich in Beijing bevinden.
Bron: nasdaq.com

Sligro heeft omzet van €3 miljard in 2017
De Nederlandse groothandelaar Sligro Food Group heeft in 2017 een jaaromzet behaald van €2,969 miljard. Ten opzichte van 2016 is dit een toename van 5,6%. De autonome omzetgroei kwam in 2017 neer op 2,1%. In het vierde kwartaal bedroeg de omzetgroei 2,0%.
Bron: esmmagazine.com

Carrefour Italia benoemt nieuwe directeur
Carrefour Italia Heeft Stéphane Coum aangeteld als nieuwe directeur Bedrijfsvoering. Hij volgt daarmee Eric Uzan op. In september werd Uzan gepromoveerd tot CEO voor Zuid-Europa, waarmee hij als lid van het nieuwe directieteam verantwoordelijk werd voor Spanje en Italië.
Bron: esmmagazine.com

Gomex opent supermarkten in Servië
De Servische supermarktketen Gomex heeft in december vier nieuwe vestigingen geopend. Het totale winkelnetwerk komt hierdoor op 151. Drie van de nieuwe winkels bevinden zich in Deliblato, Dolovo en Bajmok en vallen onder het buurtwinkelformat van Gomex.
Bron: esmmagazine.com

VK: Nieuwe vega-producten bij Ocado
De Britse online supermarkt Ocado gaat een nieuw veganistisch assortiment toevoegen, dat uit meer dan 90 producten bestaat. Daarmee wordt het bedrijf de supermarkt met het grootste veganistische aanbod van het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe producten betreffen onder andere biologische Vegenaise en biologische salade-dressing. Ook zijn er veganistische producten aan het huismerk toegevoegd.
Bron: livekindly.co

VK: Clipper werkt met M&S aan terugstuurbeleid
Clipper Logistics plc heeft een contract met Marks & Spencer ondertekend, waarmee Clipper verantwoordelijk wordt voor het beleid en de logistiek achter het terug laten sturen van gekochte producten door klanten. Clipper zal ervoor zorgen dat de producten in goede staat in ontvangst worden genomen, zodat deze geschikt zijn om opnieuw te worden verkocht. Ook gaat het bedrijf regelen dat consumenten efficiënt worden terugbetaald. Clipper werkt voor Marks & Spencer vanuit een eigen distributiecentrum in Ollerton.
Bron: retailtimes.co.uk

Canada: Farm Boy Fresh Market breidt uit in Hamilton
Farm Boy Fresh Market gaat uitbreiden in Hamilton in het westen van Ontario in Canada. Volgens mede-CEO Jeff York heeft Farm Boy een winkelconcept ontwikkeld waarin het vers-assortiment van de keten goed wordt gecombineerd met een gebruiksvriendelijke winkellocatie.
Bron: canadiangrocer.com

VS: Sprouts opent vestigingen in tweede kwartaal
Sprouts Farmers Market gaat in het tweede kwartaal van dit jaar zes nieuwe vestigingen openen. De keten opent onder andere zijn eerste locatie in South Carolina. Daarnaast gaat Sprouts winkels opzetten in Charlotte te North Carolina, Lincoln en San Diego in Californië, Augusta te Georgia en Sparks in Nevada. Sprouts wil dit jaar in totaal 30 winkels openen. Directieleden hebben aangegeven dat de keten mogelijk uitgroeit tot 1.200 locaties. Met het einde van het jaar heeft Sprouts vestigingen in 19 verschillende Amerikaanse staten.
Bron: fooddive.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018