Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bananenmarkt stabiel

De bananenmarkt lijkt geen specifieke crisis door te maken en ook de prijsstijgingen vallen mee. "De gemiddelde jaarprijs ligt rond de €1,10 à €1,15 per kilo. We zijn een onderdeel van Gala-fruit en dankzij de inspanningen van mijn broer zijn we de afgelopen jaren enorm gegroeid in de bananensector en momenteel verkopen we 6000 dozen per maand," zegt de Italiaanse groothandelaar Luigi Catalano.



Iedere klant heeft zijn behoeften en het is niet altijd makkelijk om daaraan te voldoen. Wat betreft bananen is de mate van rijpheid een discriminerende factor. Van het meest intense groen tot felgeel met daartussenin een scala aan kleuren waaraan een verschillende mate van rijping wordt toegeschreven.



"Het aanbieden van perfecte bananen is een geweldig visitekaartje en op deze manier kunnen we voorzien in de behoeften van de klant. In 2017 zagen we dankzij een overeenkomst met Chiquita een stijging van 20%. De maand december was uitzonderlijk met een verkoop van 7665 dozen," zegt Catalano.

Het bedrijf handelt ook in SCB-bananen met een prijs van €14,- per doos.

Contact:
G.A.L.A. Fruit
Groente- en fruitmarkt Milaan
(stand 226-229)
Via Cesare Lambroso 54, Milaan
Tel.: +39 335/1282385
Email: luigi@galafruit.net
Web: www.galafruit.net
Publicatiedatum: