Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Prijs Chinese gember daalt met 20%

Onlangs zijn er grote volumes gember uit Shandong op de markt gekomen, hetgeen heeft geleid tot een daling van de prijs op de binnenlandse markt.

Uit gegevens van de Xinfade Market blijkt dat de prijs rond de €0,20 tot €0,40 per 500 gram ligt. Dit houdt een prijsdaling van 25% ten opzichte van vorige week in maar deze prijs komt wel overeen met die van vorig jaar. Dit geldt alleen voor de gember op de Chinese markt, de prijzen van de nieuwe oogst gember voor de exportmarkten laten een licht stijgende trend zien.

Volgens het Statistics Department van Xinfade Market werden er in mei vorig jaar grote volumes gember opgeslagen waarmee de aanvoer van verse gember beperkt werd. In september verdubbelden de gemberprijzen. Na oktober was er echter sprake van een ruime aanvoer van gember uit de grootste Chinese teeltgebieden. Om opslagruimte voor de nieuwe oogst vrij te maken en van de oude voorraden af te komen, verlaagden gembertelers hun prijzen dramatisch. 

Aangezien het overgrote deel van de gember, die nu op de markt is, nieuwe oogst is en er sprake is van grote volumes, laat Xinfade Market weten dat de gemberprijzen dit jaar niet zo hoog zullen liggen zolang er geen voorraden zijn. 

Bron: Beijing Evening News

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018