Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Bram Hulshoff, Desert Farms: "Gemiddelde opbrengsten verwacht"

Aspergeseizoen Mexico gaat bijna van start

In de Mexicaanse teeltgebieden staat het aspergeseizoen weer voor de deur. De piekvolumes worden over ongeveer een maand verwacht. Vanwege het zachte weer hebben de teeltgebieden weliswaar geen echte rustperiode achter de rug maar telers zijn wel blij met het tekort aan neerslag en houden rekening met een gemiddelde oogst. 

Momenteel bereiden we ons voor op de oogst," vertelt Bram Hulshoff van Desert Farms. "Het seizoen start op 15 januari in de regio Caborca en de eerste dozen worden in week 3 verladen. Tegen 15 - 22 februari zal het piekseizoen aanbreken. Het weer is goed geweest maar de winter was niet zo streng als verwacht. De rustperiode had dus beter gekund. We hebben echter ook geen neerslag gehad en dat is gunstig bij het voorbereiden van de aspergevelden. De opbrengsten zien er redelijk uit en we denken dat onze volumes rond het gemiddelde zullen liggen."Sterke markt maar aanvoer blijft krap
De prijzen zijn goed nu de aanvoer krap blijft. Aangezien de Mexicaanse teeltgebieden hun productiepiek nog moeten bereiken, zal de markt de komende weken naar verwachting sterk blijven totdat de piekvolumes de situatie normaliseren. 

"Vooral aan de westkust zijn de prijzen hoog vanwege de lage aanvoer van asperges," legt Hulshoff uit. "De verwachting is dat deze vanaf de eerste week van februari wat concurrerender zullen worden. Zodra de Mexicaanse productie groeit, zullen de prijzen zich ook licht aanpassen."Vroege Pasen biedt kansen voor promoties
Aangezien de piekproductie van half februari tot half maart wordt verwacht en Pasen dit jaar vroeg valt, zullen supermarkten hun promoties medio maart starten wanneer de aanvoer hoog is. Dit zal er naar verwachting voor zorgen dat de prijzen hoog blijven.

"Vanwege de vroege Pasen zullen retailers er zeker van willen zijn dat hun voorraden hoog zijn wanneer zij met hun acties starten," vertelt Hulshoff. Deze periode valt samen met het einde van de piekproductie van het aspergeseizoen. De prijzen zullen daarom niet kelderen maar gedurende het seizoen stabiel blijven."

Voor meer informatie:
Bram Hulshoff
Desert Farms
Tel: +1 (209) 221-4704

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018