Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Extreem weer in 2017 zorgt voor recordschade

Tholen - Vorst, heftige regenval, orkanen en bosbranden hebben het afgelopen jaar veel schade veroorzaakt in de wereldwijde AGF-sector. De nachtvorst in april die een groot deel van Noordwest Europa raakte, zorgde voor een halvering van de opbrengt voor fruittelers in Nederland en België. De schade hiervan is tot nu 3,6 miljard dollar, (3,3 miljard euro) berekende herverzekeraar Munich Re.

De droogte in het zuiden van Europa en de Verenigde staten met de daaropvolgende natuurbranden zorgde voor grote problemen binnen de sector. De schade hiervan loopt op tot ongeveer 3,6 miljard euro. Daarnaast zorgden de winterse stormen die eind oktober over Duitsland, Polen en Tsjechie raasden voor een schade van ruim 800 miljoen euro.

Meer dan de helft niet verzekerd
Wereldwijd zijn er maar weinig telers verzekerd tegen natuurgeweld. Meer dan 59% van alle schade werden niet gedekt door de verzekeraars. Veel telers zijn namelijk niet of niet voldoende verzekerd tegen de vernietigende kracht van de natuur.

Volgens Munich Re was het afgelopen jaar het duurste orkaanseizoen ooit met een schade van meer dan 215 miljard dollar. De verzekeraar verwacht dat er in de toekomst meer natuurgeweld gaat plaatsvinden vanwege de klimaatverandering. Temperatuurwisselingen, orkanen, aardbevingen, regen en droogte zullen allemaal meer gaan plaatsvinden.

Meer natuurrampen
Het afgelopen jaar waren er meer dan 700 natuurrampen, dat zijn er 100 meer dan het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar. De verzekeraar verwacht dat deze trend ook in de toekomst zal doorzetten.

Recordbedrag uitgekeerd
Verzekeringsmaatschappijen wereldwijd hebben het afgelopen jaar een recordbedrag uitgekeerd van 135 miljard dollar (112 miljard euro) vanwege natuurrampen. In 2016 was de wereldwijde schade slechts 184 miljard dollar, waarvan 51 miljard is geclaimd bij verzekeraars.

Voor het gehele artikel klikt u hier. (Engels)

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018