

Mededelingen
Vacaturesmeer »
- Kwaliteitscontroleur
- Hoofd onderzoek weefselkweek
- Verkoper Binnendienst AGF
- Scientist / Consultant Post Harvest Technology
- Afdelingsmanager AGF
- Technical Researcher Post Harvest Technology
- Inkoopplanner
- Internationaal accountmanager
- Account Manager Groene Markt / Sierteelt
- Baan gezocht als inkoper of account-/ relatiemanager in AGF
Tweetende AGF'ers
Laatste reactiesmeer »
- Aartsenfruit viert 40 jarig jubileum Mart Vergouwen (2)
- Diepvriesproducten populair in Duitsland (1)
- "De meeste Marokkaanse truffels gaan naar Qatar en Saoedi-Arabië (1)
- Honingtomaat niet langer exclusief voor de AGF-specialist (2)
- Infographic markttoegang buiten de EU (1)
- Overlijdensbericht Niek Witkamp (2)
- "Start Nederlands vruchtgroentenseizoen zorgwekkend" (1)
- Voorstel aanscherpen Europese betaaltermijnen retail (1)
- Elstar en Jonagold bij telers Midden-Nederland nog populair (1)
- "Je kunt schrijven wat je wilt, de misvattingen blijven hardnekkig" (1)
Top-5 gisteren
- "De peenhandel valt stil omdat retailers geen hogere prijs willen betalen”
- Tien grootste glasgroententelers bezitten bijna 10 procent totaal areaal
- Talloze foto's van onzinnige plastic verpakkingen
- "Kwalitatief uitdagend hardfruitjaar met goede prijzen"
- Salade in een handomdraai klaar met de 1-minute Salad Maker
Top-5 afgelopen week
- Heembouw en Bakker Barendrecht tekenen voor aankoop kavel 6,6 ha Nieuw Reijerwaard
- Honingtomaat niet langer exclusief voor de AGF-specialist
- Medewerker telersvereniging ontslagen wegens anonieme mails
- "De peenhandel valt stil omdat retailers geen hogere prijs willen betalen”
- Ophef over Pano-reportage situatie Belgische telers
Top-5 afgelopen maand
Koerslijstmeer »
Wisselkoersen t.o.v. Euro
Bron: ECB
Weer & verkeer
Stijgend aanbod aan groentenaroma's
De multiculturele samenstelling van de Europese bevolking en de opkomst van millennials zorgen voor een groter belangstelling voor groentensmaken. Dat werd duidelijk op recente ingrediëntenvakbeurs FIE in Frankfurt. Denk daarbij aan komkommer, spinazie, broccoli en - een favoriet -, rode bieten.Voorheen zaten bij onder meer snacks nog weleens groenteningrediënten, maar de smaken werden dan gemaskeerd door fruitextracten. Die tijd is voorbij. Leveranciers mixen vaker blends van fruit en groenten waarbij de groenten een duidelijk en herkenbaar smaakprofiel bezitten, ook toegepast in voeding. "De blends zorgen voor enorme smaakverrassingen waar we volgend jaar meer van zullen merken vanuit de voedingsindustrie", aldus een FIE-exposant, die de omzet van ingrediënten gebaseerd op rode bieten dit jaar wist te verdubbelen."
Bron: Consudel
Publicatiedatum: 8-1-2018
Plaats een reactie:
Ander nieuws uit deze sector: