Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Romain Cools nieuwe president World Potato Congress

Tholen - Per 1 januari is Romain Cools, Algemeen secretaris van Belgapom, benoemd tot president van het World Potato Congress. Hij volgt hiermee David Thompson op. Romain is sinds 2003 lid van de Raad van Bestuur van het WPC en is sinds drie jaar actief als vicepresident. Na drie Canadezen is hij de eerste Europese president van de organisatie. Romain: "De Raad van Bestuur van het WPC bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Dat geldt ook voor mijn voorganger, die me vorig jaar voorstelde hem op te volgen. Mijn voorzitterschap en de benoeming van de nieuwe general manager Brian Douglas staan voor een verjongingsslag binnen de organisatie."

Romain: "Het WPC is een NGO. Iedere drie jaar organiseren we een congres. Ons doel is om de belangrijkste globale netwerkorganisatie binnen de aardappelketen te worden. We willen overheden, het bedrijfsleven, het onderwijs en andere organisaties met elkaar in contact brengen en zo de sector wereldwijd versterken. In mei 2018 vindt in Cuzco, Peru, het eerstvolgende congres plaats. Het congres moet keigoed zijn en heeft absolute prioriteit. Ondanks de beperkte middelen van onze organisatie, maken ons enthousiasme en het feit dat we mensen samen kunnen brengen ons tot een belangrijke schakel. Belangrijk is ook dat onze organisatie erg transparant in zijn bedrijfsvoering is. Dit is cruciaal voor onze geloofwaardigheid."

Met Romain aan het roer gaat er een en ander veranderen in de organisatie. Romain: "Onlangs hebben we tijdens een strategische oefening besloten om vanaf 2021 te evolueren van een driejaarlijks naar een tweejaarlijks congres. Op deze manier kunnen we meer landen en daarmee meer continenten aandoen. Ook gaan we inzetten op communicatie via de moderne sociale media om ons netwerk te versterken. Met webinars kunnen we mensen wereldwijd betrekken bij noviteiten binnen de aardappelsector." 

"Na granen er rijst neemt de aardappelteelt de derde plaats in op het wereldtoneel. Daarbij is de aardappelteelt de snelste groeier. Dit heeft te maken met het duurzaamheidsprincipe. De aardappel gebruikt minder land dan graan en minder water dan rijst. Dit blijft niet onopgemerkt. In 2015 heeft de Chinese overheid bijvoorbeeld besloten om volop in te zetten op de aardappelteelt. In 2015 vond het World Potato Congress ook plaats in China. In de marge hiervan is een kenniscentrum voor de aardappelteelt in Azië ontstaan. We hopen dat ook het event in Cuzco, dat in het teken zal staan van het thema "Biodiversity, food security and business", nieuwe initiatieven in Zuid-Amerika en Afrika kan stimuleren. Dat is ook in het belang van de Europese aardappelketen."


Voor meer informatie:
World Potato Congress


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018