Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aardbeienteler neemt het op tegen Poetin

De Russische aardbeienteler en leider van de Communistische Partij Pavel Grudinin neemt het in maart op in de presidentsverkiezingen tegen Vladimir Poetin. De Moscow Times noemde hem "misschien wel de grootste verrassing van de verkiezingscampagne tot nu toe."

De 57-jarige presidentskandidaat runt een aardbeienteeltbedrijf buiten Moskou naar Lenins model. Vorig jaar werd hij naar voren geschoven als leider van de Communistische partij. Het teeltbedrijf levert hem geen windeieren op, hij zou maandelijks 300.000 euro op zijn bankrekening bijschrijven. Het bedrijf is een "socialistische oase in de Moskouse kapitalistische jungle," met verschillende sociale voorzieningen voor medewerkers, meldt De Telegraaf.

De aardbeienteler zegt een einde te willen maken aan de corruptie en wil er voor zorgen dat de miljarden dollars die naar het buitenland zijn gestroomd in de afgelopen jaren weer terugvloeien naar Rusland. Ook wil hij een einde maken aan de invloed van de personen die Poetin steunden in de afgelopen jaren.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018