Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Consolidering containerscheepvaart behoudt ritme

Het consolideringsproces van de containerscheepvaartindustrie behoudt het goede ritme in 2017. De fusie van UASC en Hapag-Lloyd werd in mei afgerond en Hamburg Süd werd eind november door Maersk Line overgenomen. Volgens de analyse van Alphaliner betekent dit een grotere concentratie van de markt. 

De gecombineerde capaciteit van de top 10-scheepvaartbedrijven heeft aan het einde van 2017 een nieuw recordpercentage bereikt van 77%. Volgens ramingen zal dit percentage verder toenemen tot 82%, zodra de overname van OOCL door COSCO is voltooid en de Japanse "K" -lijn, MOL en NYK zijn gefuseerd tot de 'Ocean Network Express' (ONE).

Volgens Alphaliner behielden de drie belangrijkste scheepvaartbedrijven, Maersk, MSC en CMA CGM, hun respectievelijke posities in de wereldranglijst. Echter, COSCO en Hapag-Lloyd verkleinden de verschillen ondanks de consolidatiebewegingen in de afgelopen twee jaar. Er wordt geraamd dat COSCO in staat zal zijn om op nummer drie te komen, wanneer zij aan het begin van dit jaar OOCL hebben overgenomen.


Bron: mundomaritimo.cl

Publicatiedatum: 8-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: