Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Duitsland: Edeka viert 111ste verjaardag

Auchan investeert €90 miljoen in Portugal

Duitsland: Edeka viert 111ste verjaardag
Edeka bestaat 111 jaar. Om dit te vieren houdt de Duitse keten aan het begin van het jaar kortingsacties. Ook wordt via alle media een promotiecampagne gelanceerd. Edeka werd in 1907 gevormd toen een aantal regionale inkoopallianties zich in een nationale organisatie verenigden.In de eerste week van januari waren veel merkproducten bij Edeka te verkrijgen voor slechts €1. De nieuwe TV-commercial met de naam "Feierwerk", die de leeftijd van Edeka benadrukt, is nu te zien bij alle grote Duitse TV-stations, terwijl er ook campagne wordt gevoerd via promotieacties in de winkels, social media-kanalen, de eigen website en radio. 
Bron: edeka-verbund.de

Tunesië: Monoprix wil 100 nieuwe winkels met 2020
Monoprix heeft op 29 december 2017 een nieuwe vestiging geopend in Boumhel El-Bassatine, op slechts een paar kilometer van het centrum van de hoofdstad Tunis. In de komende jaren worden meer winkels gepland. Het doel is om met 2020 honderd nieuwe winkels in bedrijf te laten gaan. De winkel in Boumhel El-Bassatine is de achtste winkel die in 2017 in Tunesië werd geopend. De winkel heeft een oppervlak van 1.175 vierkante meter en 32 stafleden.
Bron: africanmanager.com

Polen: Netto benoemt Janusz Stroka als nieuwe CEO
De Deense retailgroep Dansk Supermarked heeft Janusz Stroka benoemd tot nieuwe CEO voor zijn Poolse discountketen Netto. Stroka wordt verantwoordelijk voor het plan om Netto vanaf 2020 met veertig nieuwe vestigingen per jaar uit te breiden.
Bron: esmmagazine.com

VK: Asda introduceert afhaalmachine 
Asda heeft bij zijn vestiging in Trafford Park voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk een geautomatiseerde afhaalmachine geïnstalleerd. Het automaat is ongeveer 2,5 meter breed en 5 meter hoog. Eerder werd door het moederbedrijf Walmart een proefperiode gedraaid met een soortgelijke automaat. De toren werkt als een soort enorm blikautomaat en stelt consumenten in staat om binnen 60 secondes hun bestelling af te halen.
Bron: retailtimes.co.uk

Auchan investeert €90 miljoen in Portugal
De Franse retailgroep Auchan heeft plannen om in de komende twee jaar €90 miljoen in Portugal te investeren. De investering wordt gebruikt om winkels te moderniseren en om nieuwe vestigingen te openen. Volgens directeur Pedro Cid van Auchan Portugal wil zijn bedrijf 40% in nieuwe locaties steken, terwijl de rest van de investering wordt gebruikt voor het heropenen van gemoderniseerde winkels.
Bron: esmmagazine.com

Nederlandse supermarkt-app beveelt gezonde producten aan
Het Voedingscentrum heeft een app geïntroduceerd waarmee consumenten merken in winkels kunnen vergelijken. Op deze manier kunnen ze bepalen welk merk het gezondst is. De makers van de app hopen dat dit tot een revolutie binnen de supermarktsector leidt.
Bron: foodnavigator.com

VK: Lidl opent nieuwe winkel in retailpark
Lidl gaat een nieuwe vestiging openen in een Brits retailpark. De nieuwe winkel krijgt een oppervlak van ongeveer 1.800 vierkante meter. Het retailpark wordt ontwikkeld door IM Properties in Birmingham Road, Bromsgrove. De supermarkt wordt later dit jaar geopend en zal veertig nieuwe banen creëren.
Bron: birminghampost.co.uk

VK: Morrisons werkt samen met Irisys 
De Britse keten Morrisons gaat de winkelervaring verbeteren door middel van samenwerking met het IT-bedrijf Irisys. De vestigingen van de keten worden voorzien van het Queue Intelligence-systeem van Irisys. Volgens Kevin Hughes van Irisys wordt het systeem gebruikt om aan de hand van actuele informatie de efficiëntie van Morrisons te verbeteren.
Bron: digitaljournal.com

VS: SpartanNash introduceert huismerk in Michigan
De Amerikaanse retailgroep SpartanNash is begonnen met het lanceren van zijn huismerk Our Family bij het eigen netwerk van 87 supermarkten. Onder deze supermarkten bevinden zich de ketens Family Fare Supermarkets, D&W Fresh Market, Forest Hills Foods, ValuLand en VG's stores, samen met meer dan 300 onafhankelijke supermarkten die door de groothandel-afdeling van SpartanNash worden bevoorraad. 
Bron: progressivegrocer.com

VS: Sprouts opent vestiging in Ballantyne
De Amerikaanse biologische keten Sprouts Farmers Market in Ballantyne in de staat Charlotte een nieuw filiaal openen. Het is de eerste vestiging van Sprouts in Charlotte. In het tweede kwartaal van dit jaar gaat de keten in totaal nog vijf andere vestigingen openen in de staten Georgia, California, Nevada en South Carolina.
Bron: wbtv.com

VS: Walmart gebruikt zonne-energie in Alabama
Na maanden aan voorbereiding heeft de staat Alabama zijn grootste faciliteit voor zonne-energie afgerond. De faciliteit is ontwikkeld door het bedrijf Alabama Power en bevindt zich in Chambers County. De faciliteit wordt aan de hand van een langetermijncontract voornamelijk gebruikt door Walmart, dat hiermee de eigen doelstellingen voor duurzame energie wil behalen.
Bron: solarindustrymag.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018