Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe methode om toxiciteit aardappelen te verminderen

Aardappelen zijn voor meer dan een miljard mensen een belangrijke voedingsbron. Het is een primaire bron van koolhydraten en een vitale oogst voor de landbouweconomie van Zuid-Amerika, Afrika, Centraal- en Oost-Azië. Na rijst en tarwe zijn aardappelen het belangrijkste voedingsmiddel voor de voedselvoorziening wereldwijd.
Het gehalte glycoalkaloïden is potentieel toxisch en secondaire metabolieten zoals alfa-solanina en alfa-caconina worden als gevaarlijk beschouwd. Onderzoekers van de Universiteit van Napels hebben nieuwe methoden gevonden om deze metabolieten te reduceren. De aardappelen werden 24 uur op kamertemperatuur opgeslagen en de optimale experimentele toestand werd bereikt met een oplossing van natriumhydroxide bij pH 12. De reductie was 43% en 27% en deze bevredigende resultaten maken het mogelijk om de giftige stoffen in Marabel aardappelen te verminderen.

Bron: Romanucci Valeria, Di Fabio Giovanni, Di Marino Cinzia, Davinelli Sergio, Scapagnini Giovanni, Zarrelli, Armando, 'Evaluation of new strategies to reduce the total content of α-solanine and α-chaconine in potatoes', 2018, Phytochemistry Letters, Vol. 23, pag. 116-119.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018