Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe methode om toxiciteit aardappelen te verminderen

Aardappelen zijn voor meer dan een miljard mensen een belangrijke voedingsbron. Het is een primaire bron van koolhydraten en een vitale oogst voor de landbouweconomie van Zuid-Amerika, Afrika, Centraal- en Oost-AziŽ. Na rijst en tarwe zijn aardappelen het belangrijkste voedingsmiddel voor de voedselvoorziening wereldwijd.
Het gehalte glycoalkaloÔden is potentieel toxisch en secondaire metabolieten zoals alfa-solanina en alfa-caconina worden als gevaarlijk beschouwd. Onderzoekers van de Universiteit van Napels hebben nieuwe methoden gevonden om deze metabolieten te reduceren. De aardappelen werden 24 uur op kamertemperatuur opgeslagen en de optimale experimentele toestand werd bereikt met een oplossing van natriumhydroxide bij pH 12. De reductie was 43% en 27% en deze bevredigende resultaten maken het mogelijk om de giftige stoffen in Marabel aardappelen te verminderen.

Bron: Romanucci Valeria, Di Fabio Giovanni, Di Marino Cinzia, Davinelli Sergio, Scapagnini Giovanni, Zarrelli, Armando, 'Evaluation of new strategies to reduce the total content of α-solanine and α-chaconine in potatoes', 2018, Phytochemistry Letters, Vol. 23, pag. 116-119.

Publicatiedatum: 15-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: