Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Voedingsrapport 2018 van het BMEL

72 procent van de Duitsers eet dagelijks groenten en fruit

43 procent van de mensen in Duitsland eet regelmatig buiten de deur. Dat is een uitkomst van het voedingsrapport 2018 dat in opdracht van het BMEL (Duitse ministerie van Voedsel, Landbouw en Consumentenbescherming) is opgesteld. Het rapport richt zich op de voedingsgewoonten, -wensen en -trends in Duitsland.

Volgens het rapport koopt bijna één vierde van de Duitsers minstens één keer per week snacks zoals belegde broodjes, één vijfde gaat eenmaal of meermaals per week buiten de deur eten. 74 procent van de ondervraagden gaf aan dat zij minstens eenmaal per maand een restaurant bezoeken.

Meer duidelijkheid over levensmiddelen
Transparante informatie is belangrijk. Consumenten interesseren zich voor de herkomst, productie en samenstelling van hun levensmiddelen. Veel mensen nemen bewust de informatie over levensmiddelen door die hen ter beschikking staat en laten hun aankoopbeslissing hierdoor beïnvloeden.

Daarbij is niet alleen de verpakking belangrijk. Ongeveer twee derde van de ondervraagden gebruikt informatie die op de plek van aankoop ter beschikking staat. Steeds meer mensen informeren zich ook digitaal: 42 procent gaf aan zich via online over levensmiddelen te informeren. 21 procent bezoekt internetforums met productbeoordelingen, 14 procent informeert zich via sociale media. Sociale media wordt met name door de jongeren voor dit doeleinde gebruikt: 31 procent van de mensen onder de 30 doet dit namelijk en slechts 4 procent van de 60-plussers.

Wat komt er dagelijks op tafel?
Groenten en fruit zijn niet alleen gezond, ze worden ook graag gegeten. Bijna drie kwart van de ondervraagden (72%) geeft aan dat zij dagelijks groenten en fruit eten. Daarnaast worden zuivelproducten zoals kaas, yoghurt en kwark steeds populairder– bij twee op de drie mensen in Duitsland (65%) staan deze producten dagelijks op het menu. Dat weerspiegelt zich ook in de geconsumeerde dranken: 40 procent drinkt dagelijks verse melk, karnemelk of wei. Vlees en worst komt bij bijna één op de drie personen (30%) dagelijks op tafel. 14 procent van de mensen gaf aan dat zij dagelijks voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen of ballaststoffen tot zich nemen.

Het hele voedingsrapport is hier te lezen

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018