Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hoogseizoen van deze speciale kool gaat bijna van start

"Jaromakool is de kool van de toekomst"

Wittekool, rodekool en savooiekool staan tegenwoordig niet echt meer in de belangstelling bij de klanten. Populairder zijn de koolsoorten zoals spitskool en Chinese kool die makkelijker verteerbaar zijn en daarom aan relevantie winnen. Tot dit segment behoort ook de zogenaamde Jaromakool, een unieke variëteit dat er ongeveer zo uitziet als de wittekool, maar nauwelijks bitterstoffen bevat. "We merken dat Jaromakool jaarlijks populairder wordt'', aldus Mark Estelmann, directeur van het verantwoordelijke agentschap Jaro-Fruit Growing Cooperation.


Het areaal van de Jaromakool in Spanje

Hoofdseizoen
In tegenstelling tot veel andere koolsoorten staat het hoofdseizoen van de Jaromakool nog voor de deur. De oogst in Duitsland is weliswaar eind december ten einde gegaan, maar nu stapt Jaro-Fruit over op Jaromakool van de arealen in Spanje en Italië. Mark: "Vanaf week 3 gaat de afzet normaal gesproken snel van start en dit loopt tot aan de zomervakantie eind juni. Doordat de Jaromakool vers van de akkers komt, hebben we nauwelijks kwaliteitsproblemen. In tegenstelling tot ronde wittekool hebben we natuurlijk geen opgeslagen voorraden.''


De kool komt vers van de akkers en wordt direct gedistribueerd

Kool van de toekomst
Dat is echter niet de hoofdreden waarom de Jaromakool volgens Mark de 'kool van de toekomst' is. "Sinds hij in 1999 op de markt gebracht werd, wint de koolsoort jaarlijks aan betekenis. Deze populariteit is naar mijn idee een demografisch verhaal. Jaromakool kan men enigermate vergelijken met spitskool, aangezien hij niet de bitterstoffen heeft zoals bijvoorbeeld wittekool en rodekool. De mensen worden ouder en kunnen de traditionele koolsoorten nauwelijks verteren. Datzelfde geldt voor kleine kinderen en zwangere vrouwen, die kunnen de Jaromakool ook goed eten. We krijgen ook regelmatig van de klanten te horen dat de Jaromakool zo goed verteerbaar is.''


De Jaromakool wordt in Spanje geteeld

Groothandelaren
Jaro-Fruit Growing Cooperation heeft zich sinds 1999 volledig gericht op de distributie van Jaromakool. Het bedrijf levert de speciale koolsoort niet alleen aan de grote Duitse supermarktketens, maar ook aan groothandelaren en leveranciers in heel Europa. Het unieke product is onder andere geliefd als ingrediënt in salades en als maaltijdbijlage. De kool wordt het hele jaar door verkocht.


Prachtige kool vers op de akker

Voor verdere informatie:
Jaro-Fruit Growing Cooperation GmbH 
Geschäftsführer: Mark Estelmann 
Luxemburger Strasse 332 , D-50354 Hürth
02233 / 40 28 4 28 



Publicatiedatum: