Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Amerikaanse studie waarschuwt

Iedereen vleesvrij: Een ramp voor de volksgezondheid

Een nieuw rapport van de Amerikaanse National Academy of Sciences suggereert dat als de VS volledig vegan zouden worden, het een ramp zou zijn. De studie was bedoeld om te kijken naar de impact van de vleesindustrie op de uitstoot van broeikasgassen en daarom werd gevraagd wat er zou gebeuren als elke persoon in de VS het vleesvrije leven volledig omarmde.

Volgens Robin White (van Virginia Tech) en Mary Beth Hall (van de Agricultural Research Service van het Amerikaanse ministerie van landbouw), zou dit een ramp betekenen voor heel veel Amerikanen.

De eerste impact op voedsel lijkt positief. Op dit moment voeden we enorme hoeveelheden voedsel aan vee en zonder hen zou de totale hoeveelheid voedsel die beschikbaar is met 23 procent toenemen (exclusief de export).

Maar die toename zou grotendeels in de vorm zijn van dezelfde soorten granen (waarvan 77 procent maïs zou zijn) en peulvruchten (92 procent sojabonen en sojabloem). Dit zou betekenen dat de VS meer van enkele zeer belangrijke voedingsstoffen zouden hebben (bijvoorbeeld koolhydraten, magnesium, koper en cysteïne) dan ze eigenlijk nodig hebben.

Vermoedens dat gebruik van de grond die voor de teelt van dergelijke gewassen wordt gebruikt, zou worden overgedragen aan andere soorten groenten en fruit, is volgens de auteurs van het rapport onjuist: "Als het haalbaar was om meer van deze hoogwaardige gewassen te telen in het huidige systeem, zou gezien de enorme binnenlandse vraag naar groenten en fruit dit al gebeurd zijn."

Wat nog belangrijker is, het zou een binnenlands tekort betekenen van vele voedingsstoffen die mensen nu van dieren krijgen, zoals calcium, vitamine A, vitamine D, B12, arachidonzuur, eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuurvetzuren.

In het rapport werd geen rekening gehouden met supplementen, alleen met een voedingsinname van 100 procent uit voedsel. De Jackson Observer merkte op dat het rapport zegt dat hoewel veganistisch leven op individueel niveau mogelijk is met een zorgvuldig gecontroleerd en geijkt aanbod van rantsoenen, het moeilijk is om op te schalen naar een landelijk niveau. Sommige mensen verblijven in gebieden waar minder toegang is tot gevarieerd plantaardig voedsel en raken daarmee ondervoed.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Het onderzoek is gedaan door o.a. Department of Animal and Poultry Science, Virginia Tech, Blacksburg, VA 24061

Het lijkt me dat ze van een vooroordeel zijn uitgegaan.

Ik eet geen 72 procent mais, en ook geen 92 procent soja.
vegwijzer, Almere - 2018/01/09 14:45:16.000© AGF.nl 2018