Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lege schappen in Britse supermarkten

Verschillende supermarkten van de ketens Lidl, Asda en Sainsbury's hadden te maken met lege schappen aan het begin van dit jaar. Ontevreden consumenten hebben op 2 januari foto's gedeeld van locaties in Londen en Belfast, waar de schappen nagenoeg leeg waren. Volgens Sainsbury's en Asda speelde het probleem bij slechts een paar winkels. Asda gaf aan dat bij een foto er sprake was van lege schappen die op dat moment juist opnieuw werden aangevuld. Sainsbury's en Lidl hebben hun excuses voor het ongemak aangeboden.

Volgens retailexpert Bryan Roberts zijn er meerdere redenen voor de lege schappen. "Ten eerste is er sprake van de overstap van het seizoen. Supermarkten moeten van hun kerstproducten en feestelijke producten voor oud en nieuw af, terwijl ze nieuwe gezonde voedingsmiddelen inslaan. Dat is een enorme taak voor de leveringsketen. Sommige leveranciers werken bovendien niet op volledige capaciteit, omdat veel stafleden nog op vakantie zijn. Het zal nog een week duren voordat alles weer op rolletjes loopt, dus zal er kans zijn op problemen met leveringen."

Ook kunnen er volgens Roberts problemen worden veroorzaakt door technische mankementen aan diepvriezers. Verder is Sainsbury's volgens hem geneigd om zijn schappen 's nachts aan te vullen als de winkels bijna gaan sluiten. Dat verklaart mogelijk waarom veel consumenten lege schappen hebben gezien tussen 5 uur 's middags en negen uur 's avonds. Sowieso had Sainsbury's volgens Roberts in de afgelopen maanden moeite om met name de schappen met versproducten goed gevuld te houden.

Publicatiedatum :



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018