Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groente en Fruit van Meerveld al 100 jaar op de markt in Zaltbommel

Tholen - Alles bij elkaar zorgt Groente en Fruit van Meerveld al 100 jaar voor de gezonde producten in Zaltbommel en omstreken. Dat zorgt voor bijzondere relaties met de klanten. "Er zijn erbij die mij als baby nog in de armen hebben gehad", vertelt Martin van Meerveld die de 5e generatie is in de AGF-handel. Zijn overgrootmoeder, moeder Griet, startte de handel op bij de Sint Martinuskerk in Zaltbommel. Zij werd al jong weduwe van Janus Rangelrooy en hun oudste zoon, de opa van Martin, werd van moeder Griet naar de plaatselijke markt gestuurd om voor extra inkomsten te zorgen. "Dat was destijds een beestenmarkt. Mijn opa ging daar 't harde spul verkopen: wortelen, knollen, prei, appelen, aardappels en dergelijke. Van lieverlee kwam er een winkel bij die mijn oma runde. De winkel is overgegaan naar mijn ouders en heeft 70 jaar bestaan."



Venten
De winkel heeft Martin 20 jaar geleden moeten afstoten door het overlijden van zijn moeder die de motor achter de winkel was. "Het was een goedlopende zaak en deze samen met de ambulante handel runnen, kostte me teveel tijd. We leverden ook toen al aan bedrijven, horeca en instellingen. 85 - 90 uur in de week werken houd je niet lang vol. Ik heb toen besloten om met het winkelgebeuren te stoppen", vertelt Martin. De ambulante handel is echter nog springlevend. "Ik sta op dinsdag en zaterdag op de markt in Zaltbommel en een keer per week, vroeger was dat 3 keer, ga ik langs de deur in Gameren en Nieuw Waal. Hele goede ventwijken, we komen daar we ook al meer dan 70 jaar."



Kwaliteit
Groente en Fruit van Meerveld kan dus rekenen op een vaste en trouwe klantenkring. Kwaliteit is daarbij de leidraad. Martin: " De markt in Zaltbommel staat kwalitatief goed aangeschreven, veel mensen uit de omgeving komen er boodschappen doen. Met kwaliteit moet je het winnen, daarmee onderscheid je. Maar het gaat natuurlijk ook om het mannetje dat erachter staat. Het praatje en de dolletjes met de klanten en die spreken ook vaak hun waardering uit. Het is leuk om te doen. Ik ben er altijd, volgens mij heb ik in mijn hele leven hooguit een dag of 2 à 3 niet kunnen werken."



Traditie
Waar Martin ook nog altijd voor zorgt, zijn ingemaakte zoute bonen zodat zijn klanten het typische streekgerecht 'wit met groen' kunnen maken. "Dat is een combinatie van witte bonen met ingemaakte snijbonen. In de zomermaanden gebruik ik de eerste pluk van de snijbonen, want die zijn het malste. Die leg ik in het zout in tonnen en die verkoop ik dan weer in de wintermaanden. Dat is traditie"



Inkoop
Martin houdt vast aan de traditionele manier van werken en dat werkt nog altijd. Hij koopt zelf in voor de klok. "Het is natuurlijk een groot voordeel dat ik hier bij de veiling Zaltbommel bijna alles kan inkopen. Verder koop ik rechtstreeks bij telers en voor de rest ga ik naar groothandel Harrie Goesten. Daar zijn we ook al klant van het eerste uur. Ooit waren mijn opa en oprichter Harrie Goesten collega's. Toen hij naar het Westland trok, vroeg mijn opa om spullen voor hem mee te brengen. Dat deden meer collega's en zo is de groothandel eigenlijk steeds verder gegroeid."


Martin van Meerveld verrast een klant die de Facebookpagina likete met een fruitpakket

Vernieuwing
Dochter Amber zorgt voor de vernieuwing. "Amber zorgt voor de Facebook pagina en sinds 1,5 jaar maakt zij recepten die je als verspakket kunt bestellen via Facebook en op de markt afhalen. Dat loopt heel goed. Bij het recept zit meestal kip en daarmee hebben we een leuke samenwerking opgezet met de poelierkraam waar de klanten voor dan ook meteen terecht kunnen. Zo kunnen ze gemakkelijk een hele maaltijd bij elkaar shoppen." Maar hoewel de kinderen van Martin van jongs af aan enthousiast meehelpen, ligt het niet in de verwachting dat zij de groenten- en fruithandel zullen doorzetten. "Zij studeren momenteel en ik denk dat ze daarin verder zullen gaan", besluit Martin.

Voor meer informatie:
Groente en fruit van Meerveld
Markt
Zaltbommel
T: 06 54255112
m.meerveld4@gmail.com
@Groente en Fruit van Meerveld