Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spannende tijden voor Israëlische exoten



In Israël is de winter eindelijk aangebroken en in de passiefruitplantages zijn de opbrengsten hoog en is de kwaliteit van het fruit goed. "De oogst is momenteel in volle gang en we verwachten het ras Passion Dream ononderbroken tot aan mei te kunnen leveren," vertelt Nir Dahan, productmanager bij Yapro, de grootste exporteur van passiefruit in Israël. "Evenals voorgaande jaren verzenden we ons fruit in dozen van twee kilo met polyzakken voor een verlengde houdbaarheid en ook in gesealde trays van 4, 6 of 8 stuks. Het tweede keus fruit wordt in boxen van 500 kilo geëxporteerd."



Het unieke en zeer smaakvolle Dessert King dragonfruitras van Yapro is momenteel ook verkrijgbaar. "Het seizoen zal naar verwachting nog tot eind maart duren en de belangstelling is groot," voegt Nir er aan toe. "Vanaf september kunnen de rassen Venus en Apollo weer geplukt worden, waarna wij een ruime beschikbaarheid aan rode, rood-wit en geel-wit dragonfruit hebben."



Yapro, dat bekend staat om haar Israëlische wortelgewassen, vierde onlangs haar tienjarig bestaan. Yapro is volledig BRC AB geaccrediteerd voor haar volledige productassortiment, inclusief exoten, zoals kumquat. "Het kumquatseizoen eindigt binnenkort en we verwachten dat de vraag tegen het einde van januari zal dalen maar het product is nog wel leverbaar," vervolgt Nir. Cactusvijgen zijn het grootste gedeelte van het jaar verkrijgbaar maar het piekseizoen valt in de zomer. Rode, groene en gele cactusvijgen zullen van juli tot augustus beschikbaar zijn. 



De export van Israëlische zoete aardappelen was in de eerste helft van de nieuwe oogst vrij beperkt, waarbij de grootste volumes op de binnenlandse markt werden afgezet. "Zowel het ras Georgia-Jet als Beauregard zullen tot maart beschikbaar zijn tegen relatief lagere prijzen dan het vorige seizoen wat zorgt voor de nodige interesse."



Voor meer informatie:
Nir Dahan
Yapro Ltd.
Israel
Tel: +972 88 602 610
nir@yapro.co.il
www.yapro.co.il
Publicatiedatum: