Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Langetermijnplan voor stabiele groei begint met uitbreiding"

Poolse bananenimporteur positief over 2018

Ondanks de uitdagingen die de bananenmarkt in 2017 in petto had, besloot de Poolse importeur Quiza om zijn rijpings- en opslagfaciliteiten uit te breiden naar een totale capaciteit van 11.000 m2.



De onlangs voltooide uitbreiding vond plaats in de bestaande rijperij en distributiecentrum van Quiza dat gevestigd is in de Baltische havenstad Gdynia en bestaat uit twee nieuwe energiezuinige magazijnen die voorzien zijn van ultramoderne bananenrijpkamers. De gloednieuwe faciliteit stelt het bedrijf in staat om wekelijks 162.500 dozen rijpe bananen (3385 pallets, ongeveer 2920 ton) aan markten in Midden-Europa te leveren. De eigen vloot koelwagens van het bedrijf werd eveneens volledig gemoderniseerd om aan de nieuwe Euro-6 emmissienorm te kunnen voldoen, waarmee de gemiddelde leeftijd van het wagenpark onder het jaar komt te liggen. 



"We zijn met de beste partners in zee gegaan om ons de modernste technologieën te leveren, die ons de garantie bieden dat we weer jarenlang veilig vooruit kunnen. Voor deze milieuvriendelijke investering wordt gebruik gemaakt van hi-tech automatisering die energiebesparende oplossingen biedt die ons in combinatie met de schaalvoordelen in staat stellen het hoogte niveau van efficiëntie binnen de moderne logistiek te bereiken," vertelt Bartosz Szatkowski van Quiza. 

Het lange termijn ontwikkelingsplan van het bedrijf bouwt verder op de consistente en stabiele groei dankzij de markttrends en groeiende vraag van strategische klanten. Om deze groei te ondersteunen, heeft Quiza haar personeelsbestand de afgelopen 12 maanden verdubbeld.



Szatkowski legt uit dat het succes van zijn bedrijf gebaseerd is op zeer stabiele en kwalitatieve inkoop van fruit, in combinatie met de innovatieve bananenrijpingstechnologie en een hooggekwalificeerd personeel. "Wij garanderen onze klanten en partners een constante aanvoer onder de best mogelijke marktvoorwaarden.



"We denken dat 2018 een veelbelovend jaar wordt en hopen dat de prijzen op de wereldwijde bananenmarkt verbeteren. De groeiende vraag op alle markten is een lichtpuntje voor de vele bedrijven die amper het hoofd boven water wisten te houden in 2017, één van de slechtste jaren van het laatste decennium. Ik denk dat we gezien onze consistentie, strategische planning, hard werken en 28 jaar ervaring de toekomst met optimisme tegemoet kunnen zijn."


Voor meer informatie:
Bartosz Szatkowski
Quiza
Tel: +48 58 629 66 00
Fax: +48 58 629 68 30
Email: bart@quiza.pl
www.quiza.pl
Publicatiedatum: