Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Voedingscentrum introduceert 'Kies Ik Gezond?’-app

Het Voedingscentrum lanceert de gratis 'Kies Ik Gezond?'-app. Daarmee scan, zoek en vergelijk je producten. Je hoeft geen kleine lettertjes meer op het etiket te ontcijferen. In de app krijg je de voedingswaarden en ingrediënten te zien wanneer je de streepjescode van een product scant. Je kunt een product ook opzoeken. De gegevens worden dagelijks geüpdatet.Zelf kiezen waar je op wilt letten
Wil jij bijvoorbeeld extra letten op calorieën, verzadigd vet, koolhydraten, suiker, vezels of zout? Je kunt dit aangeven in de app. Wanneer je een product scant, zoekt of vergelijkt, dan komen de voedingswaarden die jij belangrijk vindt bovenaan te staan. Ideaal dus als je bijvoorbeeld minder zout wilt eten.

De gezondere keuze ontdekken

Standaard zie je of een product past in de Schijf van Vijf of niet. Bij producten die niet in de Schijf van Vijf staan, krijg je gezondere alternatieven te zien of krijg je een handige tip, bijvoorbeeld een link naar een gezonder recept. Als je de zoekfunctie gebruikt om een product op te zoeken, kun je de zoekresultaten sorteren op voedingswaarden, zoals suiker, zout of vet. Zo zie je dus gelijk in welk product bijvoorbeeld het minste suiker zit. Je kunt met de Vergelijker in de app ook gemakkelijk de voedingswaarden van verschillende producten met elkaar vergelijken.

Gezonde keuzes maken stapje dichterbij

"De app maakt etiketten lezen veel makkelijker en leuker", aldus Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum. "We hopen een revolutie in de supermarkt te ontketenen. Het zou fantastisch zijn als met deze app veel meer mensen het etiket gaan gebruiken. Onderzoek laat namelijk zien dat het lezen van etiketten kan bijdragen aan een gezonder eetpatroon. En waar wij natuurlijk heel blij mee zijn, is dat je met de app gelijk kunt zien of een product een gezonde keuze is volgens de Schijf van Vijf."

Aanwinst
Ook staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is enthousiast: "De nieuwe app van het Voedingscentrum is een prachtige aanwinst voor iedereen die gezonder wilt eten. In de supermarkt of aan de ontbijttafel kun je met je mobiel heel snel en simpel zien of een product de juiste keuze is voor jou en de mensen om je heen. Gezonde keuzes maken komt daarmee voor iedereen weer een stapje dichterbij."

De 'Kies Ik Gezond?'-app is te downloaden via Play Store van Google en de App Store van Apple.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


hoezo kies ik gezond app niet voor windows Phone?
inge knepper , bergen op zoom - 2018/01/05 16:37:52.000© AGF.nl 2018