Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Henk van der Meij: "Mangoconsumptie in totaliteit nog altijd in de lift"

Dipje in mangomarkt

Tholen - Momenteel zit de mangomarkt in een dipje. "Tijdelijk is het mango-aanbod wat groter, omdat mensen de laatste voorraden vanuit Brazilië aan het opruimen zijn, maar we zien wel licht aan het einde van de tunnel", vertelt Henk van der Meij van Hars&Hagebauer, die net terug is van zijn bezoek aan zijn leveranciers in Peru."De Verenigde Staten heeft bij de start van het Peruaanse seizoen even een pas op de plaats gehouden, met name omdat het suikergehalte nog niet op het gewenste niveau was. Daardoor kocht men tijdelijk meer in Ecuador, maar inmiddels begint de Amerikaanse markt ook meer aan de Peruaanse mango's te trekken", vervolgt Henk. Hij verwacht dan ook dat de markt met een week of twee zal normaliseren. "Nu staan met name de prijzen voor de kleine maten met een niveau rond de 3 euro onder druk. De dikkere maten zijn met prijzen van 4-5 euro wat beter aan de prijs."


Nieuwe aanplant in het zand

De huidige mindere markt is volgens de importeur geen reden tot zorg. "Over all gezien is het een sterk mangoseizoen geweest voor de handel en zit de consumptie van mango's nog altijd in de lift. Er is daarom ook geen reden om aan te nemen dat de markt zich niet herstelt. De periodes met extreme overschotten en lage prijzen die je een paar jaar geleden nog weleens had zijn ook echt verleden tijd", constateert Henk.


Elke farm in Peru, hoe klein ook, staat rondom vol met bordjes en 'safety instructions'. Alles voor de certificering


In Peru, waar de Kent-mango's nog altijd zo'n 99% van het volume uitmaken, constateert hij een verdere professionaliseringsslag bij de gecertificeerde, serieuze spelers. "Aan de afzetkant vormen de programma's met Duitse supermarkten nog altijd de ruggengraat van onze business. Scandinavië doet altijd mee voor de kleine maten. Wel zie je dat Frankrijk en Zuid-Europese landen de import steeds meer zelf ter hand nemen."

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer
Handelsweg 35
2988 DB Ridderkerk
Tel: 0180-745100
henk@harshagebauer.nl
www.harshagebauer.nlPublicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018