Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Storm blies markthandel weg

Tholen - Storm blaast deel markt Assen weg, wekelijkse markt op het Stadhuisplein in Almere afgelast en alleen vis en groente op de markt in Malburgen...zomaar wat koppen uit de kranten van vandaag. De exacte stormschade moet nog worden opgemaakt, maar een goede handelsdag was het in elk geval niet. Groothandel de Groot van Dommele waar veel markthandelaren hun inkopen doen, geeft aan dat het erg rustig was. "Veel markten in Brabant werden afgelast of vonden slechts beperkt doorgang", laten ze weten.Geplust
"Gelukkig maar dat de markt is afgelast", vindt Harrie Swinkels van Harrie Swinkels Groentehandel. Hij staat op maandag, woensdag en zaterdag op markten en levert ook aan de horecagelegenheden. "Met een verkoopwagen is het nog wel te doen maar met een kraam red je het niet. Bovendien is het niet druk wegens de vakantieperiode."
De weers- en vakantiedip in de handel is gelukkig maar tijdelijk. Harrie ziet het komend jaar vol vertrouwen tegemoet. Ook kijkt hij zeer tevreden terug op het op het afgelopen jaar. "Ik heb flink kunnen plussen. De week voor kerst was een topweek zowel in de horeca als op de markt, mensen willen ook met kerst gezond eten, merk ik."

Verbreding
De verbreding van de verkoopkanalen is wel noodzakelijk en komend jaar wil Harrie deze tak nog verder uitbouwen. "Het maakt je minder afhankelijk van de markthandel. In de vakantieperiode zoeken mensen eerder de horeca dan de markt op, dus daar kan ik dan wel blijven afzetten. Bovendien zie ik de klandizie op de ochtendmarkten in kleinere dorpen teruglopen. De zaterdagmarkt in de stad blijft wel veel mensen trekken, daar staan we met 7 man te verkopen", besluit Harrie.


Publicatiedatum: 4-1-2018
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: