Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Storm blies markthandel weg

Tholen - Storm blaast deel markt Assen weg, wekelijkse markt op het Stadhuisplein in Almere afgelast en alleen vis en groente op de markt in Malburgen...zomaar wat koppen uit de kranten van vandaag. De exacte stormschade moet nog worden opgemaakt, maar een goede handelsdag was het in elk geval niet. Groothandel de Groot van Dommele waar veel markthandelaren hun inkopen doen, geeft aan dat het erg rustig was. "Veel markten in Brabant werden afgelast of vonden slechts beperkt doorgang", laten ze weten.



Geplust
"Gelukkig maar dat de markt is afgelast", vindt Harrie Swinkels van Harrie Swinkels Groentehandel. Hij staat op maandag, woensdag en zaterdag op markten en levert ook aan de horecagelegenheden. "Met een verkoopwagen is het nog wel te doen maar met een kraam red je het niet. Bovendien is het niet druk wegens de vakantieperiode."
De weers- en vakantiedip in de handel is gelukkig maar tijdelijk. Harrie ziet het komend jaar vol vertrouwen tegemoet. Ook kijkt hij zeer tevreden terug op het op het afgelopen jaar. "Ik heb flink kunnen plussen. De week voor kerst was een topweek zowel in de horeca als op de markt, mensen willen ook met kerst gezond eten, merk ik."

Verbreding
De verbreding van de verkoopkanalen is wel noodzakelijk en komend jaar wil Harrie deze tak nog verder uitbouwen. "Het maakt je minder afhankelijk van de markthandel. In de vakantieperiode zoeken mensen eerder de horeca dan de markt op, dus daar kan ik dan wel blijven afzetten. Bovendien zie ik de klandizie op de ochtendmarkten in kleinere dorpen teruglopen. De zaterdagmarkt in de stad blijft wel veel mensen trekken, daar staan we met 7 man te verkopen", besluit Harrie.