Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Veel meer Argentijnse blauwe bessen afgezet op lokale markt

In Argentinië is de consumptie van blauwe bessen in het huidige seizoen 250% gestegen. Tijdens dit seizoen, dat van juni/juli 2017 tot december 2017/januari 2018 loopt, is bijna 3 miljoen kilo blauwe bessen afgezet op de interne markt. 

In de eerste plaats is het hogere consumptieniveau te danken aan sterke promotiecampagnes, zo verklaart het Argentijnse blauwe bessencomité (ABC). In het kader van een overheidsprogramma dat de consumptie van groenten en fruit stimuleert, heeft het ABC de ''Week van de Blauwe Bes'' georganiseerd. Tijdens deze week werden onder andere proeverijen gehouden in verschillende supermarkten. Jorge Plazos, verantwoordelijke interne markt bij ABC: ''De lokale markt is zeer geïnteresseerd in de blauwe bes. Wij hebben groenten- en fruithandelaars op de Mercado Central de Buenos Aires gestimuleerd om meer blauwe bessen aan te bieden aan consumenten. We willen graag jaarrond blauwe bessen kunnen leveren. Daarvoor moeten we waarschijnlijk gaan importeren. Dit is echter noodzakelijk als we willen dat consumenten terugkomen.''

Daarnaast heeft de toename ook te maken met het succes van de export van de Argentijnse blauwe bessen. Van de lokale blauwe bessenteelt, die tussen de 1900 en 2100 hectare omvat, is het merendeel bestemd voor de export. De grootste afzetmarkt is de Verenigde Staten, waar 65% van de geëxporteerde blauwe bessen naar toe gaat. Vervolgens is 15% bestemd voor het Verenigd Koninkrijk en een ander deel gaat naar Azië. Het seizoen zal worden afgesloten met exportcijfers van rond de 18 miljoen kilo, vergelijkbaar met het voorgaande jaar. De blauwe bessenexport heeft een FOB-waarde van rond de €8,3 miljoen. De blauwe bes is daarmee het derde meest waardevolle exportfruit van Argentinië. Als gevolg van dit succes is de lokale markt ook geïnteresseerd geraakt in de blauwe bes. 

Bron: argblueberry.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018