Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Veel meer Argentijnse blauwe bessen afgezet op lokale markt

In ArgentiniŽ is de consumptie van blauwe bessen in het huidige seizoen 250% gestegen. Tijdens dit seizoen, dat van juni/juli 2017 tot december 2017/januari 2018 loopt, is bijna 3 miljoen kilo blauwe bessen afgezet op de interne markt. 

In de eerste plaats is het hogere consumptieniveau te danken aan sterke promotiecampagnes, zo verklaart het Argentijnse blauwe bessencomitť (ABC). In het kader van een overheidsprogramma dat de consumptie van groenten en fruit stimuleert, heeft het ABC de ''Week van de Blauwe Bes'' georganiseerd. Tijdens deze week werden onder andere proeverijen gehouden in verschillende supermarkten. Jorge Plazos, verantwoordelijke interne markt bij ABC: ''De lokale markt is zeer geÔnteresseerd in de blauwe bes. Wij hebben groenten- en fruithandelaars op de Mercado Central de Buenos Aires gestimuleerd om meer blauwe bessen aan te bieden aan consumenten. We willen graag jaarrond blauwe bessen kunnen leveren. Daarvoor moeten we waarschijnlijk gaan importeren. Dit is echter noodzakelijk als we willen dat consumenten terugkomen.''

Daarnaast heeft de toename ook te maken met het succes van de export van de Argentijnse blauwe bessen. Van de lokale blauwe bessenteelt, die tussen de 1900 en 2100 hectare omvat, is het merendeel bestemd voor de export. De grootste afzetmarkt is de Verenigde Staten, waar 65% van de geŽxporteerde blauwe bessen naar toe gaat. Vervolgens is 15% bestemd voor het Verenigd Koninkrijk en een ander deel gaat naar AziŽ. Het seizoen zal worden afgesloten met exportcijfers van rond de 18 miljoen kilo, vergelijkbaar met het voorgaande jaar. De blauwe bessenexport heeft een FOB-waarde van rond de Ä8,3 miljoen. De blauwe bes is daarmee het derde meest waardevolle exportfruit van ArgentiniŽ. Als gevolg van dit succes is de lokale markt ook geÔnteresseerd geraakt in de blauwe bes. 

Bron: argblueberry.com

Publicatiedatum: 4-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: