Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sterk jaareinde voor export Chileense blauwe bessen

De Chileense commissie voor blauwe bessen heeft onlangs een exportverslag gepubliceerd. In het verslag is te zien dat het totale exportvolume van november in 2017/2018 lager lag dan in 2016/2017. Deze trend veranderde echter in week 50. In de tabel hieronder is te zien hoe in week 50 in totaal 8.889 ton werd geëxporteerd, terwijl dit volume in het vorige jaar in dezelfde week op 8.019 ton stond. In week 51 werd voor 10.820 ton aan Chileense blauwe bessen geleverd, waar het jaar ervoor er slechts sprake was van een volume van 8.910 ton.



Aanvankelijk werd voor week 51 een export geraamd van 10.000 ton. Het uiteindelijke volume van 10.820 ton lag een stuk hoger. Van dit totaal ging 58,5%, oftewel 5.975 ton naar de VS. Zodoende komt dit fruit in week 1 op de Amerikaanse markt. In dezelfde week wordt echter ook de aankomst verwacht van de 4.000 ton die werd geëxporteerd in week 50.

In week 50 waren Europa en het Verre Oosten belangrijke afzetmarkten voor conventionele blauwe bessen. Biologische blauwe bessen gingen voornamelijk naar de VS.

Er zijn nog geen actuele statistieken over week 52 bekend. Er wordt een export verwacht van tussen de 7.000 en 8.000 ton. Volgens de Chileense commissie kan dit lagere volume worden verklaard door de feestdagen, waardoor het aantal werkdagen werd verminderd. Als de prognoses echter kloppen, is er nog steeds sprake van een forse toename ten opzichte van de 4.427 ton aan blauwe bessen die in dezelfde periode van vorig jaar werden geëxporteerd.
Publicatiedatum: