Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitwisseling van en behoeftepeiling aan wetenschappelijk onderzoek op dag voor Fruit Logistica

Frutic symposium focust op water in de waardeketen

Water speelt van teelt tot verkooppunt een belangrijke rol in de waardeketen van groenten en fruit. Het internationale Frutic Symposium op de dag voor de opening van de Fruit Logistica is gewijd aan het efficiënte gebruik van water. Met zo'n 40 wetenschappelijke bijdragen biedt het internationale symposium een platform voor de uitwisseling van deskundigen uit de wetenschap en AGF-branche. Ook peilt het de behoefte aan onderzoek van de branche te peilen.

Water
Het 11de internationale Frutic Symposium vindt plaats op 6 februari 2018. Dit jaar gewijd aan het onderwerp "Efficiënt gebruik van water" - van het doelgerichte gebruik van nauwkeurige irrigatie voor een betere kwaliteit vruchten tot de nieuwe sensortechniek voor het registreren van de toestand van het water in vruchten en het gebruik van water bij opslag en verkoop. Vooral in de periode na de oogst speelt water een doorslaggevende rol bij het behoud van kwaliteit en voedselveiligheid - van wassen, reinigen, zuiveren en koelen tot aan de warmwaterbehandeling van fruit. Naast nieuwe methoden worden ook innovatieve concepten gepresenteerd over hoe de vorming van water in verpakkingen kan worden gereduceerd.
Bovendien hebben de bijdragen betrekking op nieuwe niet-destructieve methoden voor kwaliteitsbepaling, een gerichte behandeling bij de opslag van fruit, groenten en noten.

Sprekers
Sprekers zijn: Prof. Juan José Alarcon van Cebas Csic, Spanje en prof. Merete Edelenbos van de Universiteit van Aarhus, Denemarken. Als onderdeel van het Fresh Produce Forum en het Future Lab zullen wetenschappers hun onderwerpen tevens op de volgende drie beursdagen op de Fruit Logistica presenteren.
Het Frutic Symposium wordt door het Leibniz-Institut für Agrartechnik und Biookonomie e.V. (Duitsland) in samenwerking met de Università degli Studi di Foggi (Italië) georganiseerd. Samenwerkingspartners zijn de Fruit Logistica, alsmede EurAgEng en de districtswerkgroep Vdi/Vde.



Publicatiedatum: