Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Peru raamt groei avocado-export op 15%

Volgens ramingen zal de export van de Peruaanse Hass-avocado tussen de 10% en 15% toenemen ten opzichte van vorig jaar. In 2017 werden 230.000 ton avocado's geëxporteerd. Er wordt geraamd dat de teelt van de Hass-avocado in Peru de komende jaren zal blijven stijgen.

Volgens Daniel Bustamante Canny, directeur van de Peruaanse vereniging van avocadotelers Prohass, is deze toename onder andere te danken aan een groeiend teeltgebied. Het is nog te vroeg om de exacte teeltopbrengst te kunnen ramen, omdat de bomen zich momenteel in de fase van vruchtzetting bevinden. Aan het einde van januari zullen nauwkeurigere ramingen worden uitgevoerd. 

Net zoals voorgaande jaren is 60% van de verladingen bestemd voor Europa en 30% voor de VS. De overige 10% gaat naar Azië en landen in Zuid-Amerika, zoals Chili. Bustamante: ''De export naar China en Japan is in 2017 verdubbeld ten opzichte van 2016. In Azië is de consumptie van avocado's sinds kort aan het stijgen. Toch zijn het nog geen hele grote afzetmarkten voor Peru, omdat de consumptie in die landen momenteel nog een stuk lager ligt dan in Europa en de VS.''


Bron: agraria.pe

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018