Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik-Jan Thur, Marni Fruit:

"Opvallend goede vraag naar Spaanse bladmandarijnen"

Tholen - Spaans citrus vindt momenteel gretig aftrek in de markt. "Met name de bladmandarijnen lopen erg goed. Hiervoor ligt de prijs zelfs rond een niveau van 10-12 euro, terwijl dat in oktober nog 7-8 euro was. Ook de prijs van de gewone mandarijnen is met een prijs van 9,50-10 euro op een goed niveau", vertelt Erik-Jan Thur van Marni Fruit. "Voor wat betreft bladmandarijnen is het alles Spanje wat de klok slaat. Bij de gewone mandarijnen is er wat meer concurrentie van het Marokkaanse product. Die zijn iets lager in prijs, maar niet alle klanten kopen Marokkaanse mandarijnen."



"Ook de sinaasappelmarkt blijft goed doorlopen voor zowel de grote als de kleine maten. Voor de maten 36-48 ligt de prijs rond de 10-11 euro en voor de maten 54-60 wordt er 9-9,50 euro betaald. Voor Navelina's is dat gewoon een nette prijs en ik zie dat ook bij de overgang straks naar de Navels niet gauw veranderen. De prijs van Salustiana's ligt rond de 10-11 euro, maar die krijgen wel wat meer concurrentie uit Marokko", vervolgt de importeur. "Opvallend is dat veel Spaanse leveranciers kien zijn op de prijs en geen handel op de bonnefooi sturen. De kwaliteit is prima, maar dat is natuurlijk ook een gevolg van de vlotte omloopsnelheid."



Ook voor de overige Spaanse handel worden goede prijzen gemaakt. "We zijn nu met de laatste kaki's bezig. Daar werden grote tekorten in verwacht, maar uiteindelijk heeft men er toch redelijk wat van in de bewaring gehad om uit te kunnen leveren. Maar een prijs van 6-7 euro is gewoon een nette prijs en was bij een groter aanbod waarschijnlijk niet gerealiseerd", constateert Erik-Jan. "Verder zie je de Spaanse tomaten en komkommers van een hoog niveau naar iets lagere prijzen gaan, maar ondanks de bijzondere dagen die we achter ons hebben, zijn het nog alleszins acceptabele prijzen. Hoewel de eerste dagen van het jaar altijd wat rustiger zijn, blijft de vraag redelijk goed doorlopen."

Voor meer informatie:
Erik Jan Thur
Marni Fruit BV
Gebroken Meeldijk 52
2991 VD Barendrecht
Tel.: (0180) 69 79 89
info@marnifruit.com
www.marnifruit.com