Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe technologieën bevorderen zakelijke kansen

Bezoekers aan de Fruit Logistica die plaatsvindt van 7 tot 9 februari 2018 in Berlijn, zijn nieuwsgierig naar hoe door technologie - van onderzoek naar nieuwe rassen tot aan hightech verwerkingsinstallaties - een tastbare verbetering van de productkwaliteit bereikt kan worden. Daarnaast zijn ze op zoek naar de volgende megatrend: naar een product dat hetzelfde effect zal sorteren dat vergelijkbaar is met destijds avocado's, blauwe bessen of zoete aardappelen.

"De consument wil steeds gezonder voedsel. De leverancier van groenten en fruit en zijn service providers wordt een enorme kans geboden om aan die vraag te voldoen", aldus Global Brand Manager van de Fruit Logistica, Wilfried Wollbold. "Om dit te bereiken, moeten zij echter bewijzen, dat zij in staat zijn om de klanten lekkere en hoogwaardige producten te leveren, die tegelijkertijd gebruiksklaar, veilig, beschikbaar en - zoals veelvuldig vereist - tevens ethisch en milieuvriendelijk duurzaam worden geproduceerd. De Fruit Logistica is daarvoor met afstand de beste plaats."

Avocado
Een van de belangrijkste trends in de AGF-handel tegenwoordig is het grotere vermogen om groenten en fruit zo te leveren, dat het op het gewenste tijdstip rijp en gebruiksklaar is. Avocado's zijn misschien wel het best voorbeeld van hoezeer een innovatie in combinatie met verdere verbeteringen zoals bijvoorbeeld beschikbaarheid het gehele jaar door, de consumptie stimuleert.
De Belgische importeur Special Fruit gebruikt een nieuwe technologie om betere resultaten te bereiken. "Wij hebben geïnvesteerd in meer rijpingscellen, meer specialisten en in de grensverleggende technologie van MAF Roda, die een efficiëntere sortering en verpakking van de avocado's waarborgt en een extra kwaliteitscontrole biedt", licht vertegenwoordigster van het bedrijf, Sarah Hellemans toe.

Dankzij deze verbeteringen stegen de importen van avocado's in de belangrijkste markten van Europa de laatste vijf jaar met dubbele cijfers (Bron: ITC). In het Verenigd Koninkrijk, waar een stijging van 35 procent werd bereikt, gebruiken de bij Walmart horende retailer Asda en leverancier Worldwide Fruit sinds kort een akoestisch detectiesysteem van de Nederlandse firma Aweta voor het meten van de stevigheid van de vrucht. Op deze wijze kan de winkelier nu het product in drie verschillende rijpingsniveaus aanbieden.

Profiteren
Fruit Logistica 2018 toont tevens dat andere producten als mango's en papaja's van technologische verbeteringen kunnen profiteren. Voor mainstream producten zoals appels is de installatie van moderne technologieën - zoals bijvoorbeeld de allereerste Unical 8.0 installatie van Unitec die sinds het begin van het jaar bij de Italiaanse exporteur Minguzzi wordt gebruikt - van even groot belang. Kortom: Fruit Logistica 2018 biedt talloze impulsen voor iedereen die zijn bedrijf wil intensiveren, diversifiëren of gewoon op hun eigen manier met de handel in vers fruit en groenten willen beginnen.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018