Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Extreme kou in Mexico

Mexico heeft te kampen met een koufront. Het front zal zich vanuit het noorden naar de Yucatán Peninsula in het zuidoosten en verder naar het midden van het land verplaatsen. Het koufront brengt hevige windstoten, regenval en mist met zich mee. In veel van de regio's waar het koufront doorheen trekt, wordt groenten en fruit geteeld. Denk aan limes, mango's, bananen en papaja's uit de regio's Veracruz en Yacatás. Servicio Meteorológico Nacional, het officiële regeringskanaal, publiceerde de volgende weersvoorspelling: 

"Vandaag zal het koufront verder worden versterkt door een nieuwe hoeveelheid polaire lucht. In het noorden komt de temperatuur hierdoor 's ochtends onder het vriespunt. Ook in het noordoosten, het midden en het westen van het land kan het koud tot zeer koud worden. In het oosten en in het zuidoosten kan het hevig gaan regenen. Ook kan het in de ochtend gaan sneeuwen en ijzelen in berggebieden als Nuevo Léon en Tamaulipas. In de Isthmus en de Golf van Tehuantepec kan de wind toenemen tot 90 kilometer per uur. Aan de kust bij de Golf van Mexico kunnen windstoten voorkomen tot 80 kilometer per uur en in Yucatán Peninsula komen windstoten voor van meer dan 60 kilometer per uur."



Naar verwachting houden de koude weersomstandigheden aan tot en met morgen en zullen ze daarna langzaamaan het land uit trekken. Wel zal het voorlopig koud blijven in Mexico. In het noordwesten zal de temperatuur 's ochtends onder het vriespunt blijven en ook in het noorden, noordoosten, midden en oosten van het land blijft het koud. De windvlagen in de hooglanden zullen vanaf morgen afnemen. 



Overzicht per regio:

Sneeuw, hagel en ijzel
Norte de Coahuila
Nuevo León
Tamaulipas
Pico de Orizaba
Cofre de Perote

Behoorlijke regenval
Veracruz
Chiapas
Tabasco

Zware regenval
Tamaulipas
Puebla
Campeche
Yucatán
Quintana Roo

Zeer zware regenval
Oaxaca

Publicatiedatum: