Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rusland importeert aardbeien uit Gaza

Rusland bereidt momenteel de import van de eerste vracht aardbeien uit Gaza voor. In de Gazastrook is het aardbeienseizoen momenteel in volle gang. De export van dit fruit genereert in de periode van december tot april jaarlijks uitstekende opbrengsten. 

Russische bedrijven zullen naar schatting tot april 2018 zo'n 15 ton aardbeien importeren met een waarde van €63.493. Bedrijven betalen €3,57 per kilo aardbeien. Daarnaast probeert Gaza ook andere groenten- en fruitsoorten naar Rusland te exporteren. Palestijnse telers overwegen de mogelijkheid om een permanente samenwerking met Rusland aan te gaan voor de export van aardbeien, sinaasappelen, vijgen, guave en druiven uit Gaza als zij erin slagen Israëlische bedrijven te overbieden. 

Eid Siyam, van het ministerie van Landbouw in Gaza, heeft aan Al-Monitor laten weten dat aardbeien één van de belangrijkste exportproducten zijn. De aardbeiensector biedt werk aan zo'n 11% van het totale beroepsbevolking in Gaza omdat zij gedurende vier maanden per jaar 44.000 arbeidsplaatsen zeker stelt. 
Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018