Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
De knolselderij is hot

Bij tuinder Wim Bijma, die levert aan groentebewuste restaurants, is de knolselderij al bijna op. Twee jaar geleden kon hij die tot april leveren. En dat terwijl hij nu de dubbele hoeveelheid had geplant, zo meldt het Financieel Dagblad.

De Knolselderij is zacht kruidig en fris tegelijk en speelde altijd een ondersteunende rol in stoofgerechten en aardappelpuree. De trend is groente als gebraad. Bij restaurant RIJKS heeft chef Joris Bijdendijk een knolselderij aan het spit geroosterd alsof het een kippetje is. Hij snijdt er plakken van en serveert deze met oestercrème. Door het roosteren krijgt de knol een vleesachtige smaak en structuur, terwijl er nul vlees aan te pas komt. Vele andere koks zetten ook meer in op de knolselderij.

Cijfers
Ook uit cijfers van de Rabobank blijkt dat ook telers meer inzetten op deze trend. In 2015 stonden er namelijk 1.559 hectare knolselderij in Nederland en in 2016 was dit 1.705 hectare. De verwachting is dat dit in 2017 weer is gegroeid en dat deze groei ook nog zal doorzetten.

Klik hier voor het volledige artikel over trends in 2018.

Publicatiedatum: 2-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: