Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Amerikaanse aardappelsector

Zuid-Koreaanse markt weer open voor Amerikaanse aardappelen

Onlangs heeft de regering van Zuid-Korea bekendgemaakt dat het haar markt weer openstelt voor aardappelen uit de Amerikaanse staten Idaho, Oregon en Washington. De markt was sinds juli 2012 gesloten vanwege technische bezwaren. 

Sindsdien heeft de Amerikaanse aardappelsector samengewerkt met de Animal Plant Health Inspection Service (APHIS) van de USDA en de autoriteiten in Zuid-Korea om de problemen op te lossen. De export zal hervat worden volgens nieuwe richtlijnen. Nadere details zullen begin januari bekend worden gemaakt. De Amerikaanse aardappelmarkt wordt gereguleerd door middel van jaarlijkse quota. Voor 2018 is het quotum vastgesteld op 3.583 ton. 

De Zuid-Koreaanse aardappelschipmarkt blijft open voor aardappelen uit de regio Pacific-Noordwest. Er zijn enkele aanpassingen op het bestaande aardappelschipprotocol gedaan die samenhangen met het nieuwe tafelaardappelenakkoord. De Amerikaanse export van aardappelchips naar Korea bereikte de laatste jaren een gemiddelde waarde van ruim €6,7 miljoen per jaar. 

Er wordt momenteel aan gewerkt om om nog meer Amerikaanse staten toegang tot de Koreaanse aardappelmarkt te verschaffen.
Publicatiedatum: