Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Amerikaanse aardappelsector

Zuid-Koreaanse markt weer open voor Amerikaanse aardappelen

Onlangs heeft de regering van Zuid-Korea bekendgemaakt dat het haar markt weer openstelt voor aardappelen uit de Amerikaanse staten Idaho, Oregon en Washington. De markt was sinds juli 2012 gesloten vanwege technische bezwaren. 

Sindsdien heeft de Amerikaanse aardappelsector samengewerkt met de Animal Plant Health Inspection Service (APHIS) van de USDA en de autoriteiten in Zuid-Korea om de problemen op te lossen. De export zal hervat worden volgens nieuwe richtlijnen. Nadere details zullen begin januari bekend worden gemaakt. De Amerikaanse aardappelmarkt wordt gereguleerd door middel van jaarlijkse quota. Voor 2018 is het quotum vastgesteld op 3.583 ton. 

De Zuid-Koreaanse aardappelschipmarkt blijft open voor aardappelen uit de regio Pacific-Noordwest. Er zijn enkele aanpassingen op het bestaande aardappelschipprotocol gedaan die samenhangen met het nieuwe tafelaardappelenakkoord. De Amerikaanse export van aardappelchips naar Korea bereikte de laatste jaren een gemiddelde waarde van ruim Ä6,7 miljoen per jaar. 

Er wordt momenteel aan gewerkt om om nog meer Amerikaanse staten toegang tot de Koreaanse aardappelmarkt te verschaffen.

Publicatiedatum: 2-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: