Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Cabilfrut levert eerste Rainforest Alliance avocado's aan Europese markt

De Chileense avocadoteler en -exporteur Cabilfrut heeft onlangs bekend gemaakt dat het de eerste avocado's met het Rainforest Alliance keurmerk naar de Europese markt heeft geëxporteerd. Op 1 december verlieten twee containers de haven van Valparaiso om nog voor de Kerstdagen bij Greenyard en OGL in Rotterdam aan te komen. 

Het Rainforest Alliance keurmerk bewijst dat Cabilfrut voldoet aan de strenge standaarden met betrekking tot het milieu, de rechten van werknemers en natuurlijke hulpbronnen. 
 

 
Drie afzonderlijke plantages ontvingen het Rainforest Alliance keurmerk: Agricola Plilen, Agricola Huerto Cancarucas en Agricola La Loica. Twee andere bedrijven zijn gecontroleerd en in afwachting van certificering. Nog eens zes bedrijven bereiden zich voor op audits in 2018. In totaal vertegenwoordigden deze plantages in 2017 300 hectare van het gecertificeerde fruitareaal. In 2018 staan nog eens 2.000 hectare op de nominatie om gecertificeerd te worden. 

Sandra Alvarez Rojas, kwaliteitsmanager bij Cabilfrut, heeft er hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat de certificering tijdig afgerond werd zodat het bedrijf haar Europese klanten nog voor het einde van 2017 gecertificeerd fruit kon leveren. Volgens Alvarez is de certificering belangrijk en zal de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven toenemen. We werken nauw samen met Diego Verdesia van Greenyard en Mauricio Rettig van CyD Certifiers. Hun expertise heeft het hele proces voor het verkrijgen van de certificering gestroomlijnd.

 
Sandra Alvarez Rojas, Quality Control and Certification manager van Cabilfrut

Volgens Cabilfrut directeur Juan Pablo Cerda was het certificeringsproces weliswaar uitgebreid maar ook erg belangrijk voor de Europese markt. "Het verkrijgen van het Rainforest Alliance keurmerk voor onze plantages garandeert onze kopers en eindconsumenten dat we we alomvattende standaarden naleven die gericht zijn op het behoud van natuurlijke hulpbronnen, agrarische duurzaamheid en de bescherming van mensen in alle niveaus van de productieketen," aldus Cerda. 


Voor meer informatie:
Juan Pablo Cerda L.
CABILFRUT S.A.
Tel: +56-2-28360800

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018