Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Experiment geslaagd: Brixwaarde van 12 en 10 dagen houdbaar

Red Season, Italiaanse bio aardbeien

De nieuwe biologische Red Season aardbeien zijn in hun eerste seizoen van uitzonderlijke kwaliteit. In een bedrijfsnota lezen we: "Eigenlijk zijn we zeer tevreden over het eerste seizoen van de Red Season aardbeien. Het was een vruchtbaar experiment want het product is van uitzonderlijke kwaliteit, zelfs in de winterperiode. Deze aardbeien zijn een variëteit van het Albion ras en ze voldoen aan de verwachtingen van de consument."

De aardbeien hebben een houdbaarheid van 10 dagen, een brixwaarde van 12 en de intense smaak van vollegronds aardbeien. Ze worden op dit moment gekweekt in Albanië, waar het klimaat ideaal is. Om de productie te verhogen, zal de Red Season vanaf volgend seizoen op 150 hectare Italiaanse grond worden geteeld waardoor de aardbeien volledig Italiaans zullen zijn.

Ondernemers Giovanni Gianello en Stefano Burganti van Burganti Srl zijn samen met LC Fruit Srl altijd op zoek naar nieuwe producten van topkwaliteit die op een duurzame en verantwoorde manier worden verkregen en de Red Season is daar een goed voorbeeld van.

De aardbei groeit op humusrijke grond en daardoor is er geen toevoeging nodig van organisch materiaal noch enige vorm van synthetische bevruchting. Dankzij het klimaat in Albanië kennen de bloei en de oogst geen stagnatie.

"De aardbeien kunnen direct worden geconsumeerd, zelfs zonder ze te wassen. De Red Season is van nature gewoon biologisch," zeggen de ondernemers lachend.Burganti beschikt over een goed georganiseerd verkoopnetwerk waardoor de aardbeien de consument snel bereiken. De ondernemers zijn enthousiast over de resultaten en kenmerken van de aardbeien. De vraag was zelfs groter dan het aanbod en daarmee is het experiment geslaagd. Dat belooft veel goeds voor het nieuwe seizoen.

Contact:
Giovanni Gianello
Tel.: +39 348 5728941
Email: info@redseason.it

Vestiging Verona:
Via Fontana Nuova 29,
37032 Monteforte d'Alpone (VR)
Email: info@lcfruit.it

Vestiging Perugia:
via Bruno Colli
06135 Ponte San Giovanni (PG)
Email: info@burgantisrl.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018