Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

VS: 9% toename van ‘fastfood’ restaurants tussen 2009 en 2014

De toegang van mensen tot supermarkten en eetgelegenheden kan invloed hebben op hun voedselkeuze en voedingskwaliteit. Gemakkelijk toegankelijke retailers en restaurants die minder gezond voedsel verkopen kunnen leiden tot een hogere consumptie van deze voedingsmiddelen. Gegevens van de Food Environment Atlas van de ERS laten zien dat het aantal fastfood restaurants in de Verenigde Staten - vestigingen waar klanten vooraf bestellen en betalen - van 210.692 in 2009 is gestegen naar 228.677 in 2014.

Een deel van deze groei van 9% weerspiegelt de groeiende populariteit van hoogwaardige ketens die soep, sandwiches of etnisch voedsel aanbieden. De Amerikaanse county met de grootste stijging in fastfood restaurants was Los Angeles County, Californië, gevolgd door Cook County, Illinois. Tussen 2009 en 2014 kreeg Los Angeles County er 680 nieuwe fastfood restaurants bij (+10%), Cook County 426 (+11%). In dezelfde periode steeg het aantal fastfood restaurants in 163 Amerikaanse counties met meer dan 50%.



Deze kaart is te vinden op "ERS's Updated Food Environment Atlas Shows an Increase in Fast Food Restaurants Between 2009 and 2014" in de december 2017 editie van het tijdschrift Amber Waves van ERS.

Publicatiedatum :



Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018