Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met maaltijden en salades

Spar krijgt supermarkten in Texaco tankstations

Na een pilotfase hebben Spar en EG Group overeenstemming bereikt over de uitrol van Spar express bij alle Texaco tankstations in Nederland, die door EG Group geƫxploiteerd worden, zo laat de supermarkt weten.

Begin dit jaar is Spar Nederland in samenwerking met EG Group, de exploitatie-maatschappij van Texaco Benzinestations in de Benelux, gestart met deze formule, die zich richt op winkels bij tankstations. Vanaf begin 2018 wordt gestart met het ombouwen van ongeveer 130 vestigingen en voorzien van een Spar express-winkel. Het plan is per week 2 vestigingen om te bouwen om zodoende uiterlijk medio 2019 klaar te zijn.

Maaltijden en salades
Het Spar-assortiment in de Spar express is afhankelijk van de locatie van het tankstation. Naast grab & go, aangevuld met broden, maaltijden, salades en soepen voor thuisconsumptie bij de tankstations langs de snelweg, zal er ook een aangepast assortiment zijn met grab & go en een ruimer assortiment aan boodschappen voor de tankstations in de buurt.
De supermarkt kent in het buitenland al veel winkels op tankstations. Die ervaring is meegenomen in de ontwikkeling van de Nederlandse SPAR express-winkels. Spar express wordt in Nederland exclusief gebruikt in de samenwerking met locaties van EG Group.

Focus
Jack Dolman, managing director of EG Retail Benelux: "Met SPAR express voegen we een sterk en modern retailmerk toe dat een sterke focus heeft op convenience. Samen met onze andere merkpartners zoals Subway en Lavazza bieden we een sterke propositie aan, wat de moderne consument mag verwachten van een tankstation in Nederland."

Vertrouwen
Ook Spar is verheugd met de samenwerking. Sjaak Kranendonk, algemeen directeur Spar Nederland: "Met EG Group hebben we een ambitieuze partner die vertrouwen heeft in sterke merken om hun tankstations relevanter te maken. Met deze samenwerking voegen we minimaal 130 vestigingen toe waardoor de zichtbaarheid en herkenbaarheid van het Spar-merk zal groeien."

Bron: Spar
Publicatiedatum: