Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Chef-koks voorspellen voedseltrends voor 2018

Elk jaar doen de National Restaurant Association (NRA), grote supermarkten, voedselbladen en anderen voorspellingen over de voedseltrends voor het komende jaar. De NRA voert jaarlijks een enquête uit onder ongeveer 700 professionele chef-koks, die lid zijn van de American Culinary Federation, om de Top 10 trends te bepalen. 

Voor 2018 zijn dit onder andere:
  • Nieuwe vleesstukken
  • Huisgemaakte specerijen
  • Op straatvoedsel geïnspireerde gerechten
  • Etnische ontbijtproducten (chorizo, ontbijtburrito's, etc.)
  • Duurzame visproducten (consumenten vragen meer naar de herkomst en oogstvorm)
  • Gezonde kindermaaltijden (volle granen, fruit, salades en magere eiwitten)
  • Plantaardige carbohydraatvervangers
  • Ongewone kruiden
  • Authentieke etnische keuken (vooral door millennials met een avontuurlijke smaak)
  • Etnische kruiden
  • Peruaanse keuken
  • Huisgemaakte en ambachtelijke augurken
  • Thais gerold ijs
  • Afrikaanse smaken (toenemende vraag naar internationaal voedsel)
  • Etnische kindergerechten
  • Donuts met niet-traditionele vulling
  • Etnische specerijen
  • Oude granen
De NRA produceert ook een lijst met de top tien concepttrends, trends per categorie en meer. Een aantal hiervan zijn: hyper-lokaal; natuurlijke ingrediënten; lokale inkoop van vlees, zeevruchten en AGF; producten met boerderijmerk; en milieuduurzaamheid. Bekijk voor een compleet overzicht van de belangrijkste eettrends het rapport van de National Restaurant Association.

Ook de experts en kopers van Whole Foods Market hebben hun voorspellingen gedaan voor de topvoedseltrends van 2018. De top vijf: Bloemsmaken in drankjes en snacks; 'superpoeders' (die eiwitten, boerenkool, kurkuma, spirulina, etc. bevatten) die kunnen worden toegevoegd aan smoothies, koffiedrankjes en meer; functionele paddenstoelen; Midden-Oosterse gerechten; en transparante, duidelijke productetikettering.

Ten slotte heeft marktinformatiebedrijf MINTEL onlangs ook zijn voorspellingen bekendgemaakt voor de top vijf wereldwijde voedsel- en dranktrends voor 2018: Transparantie en traceerbaarheid, textuur, technologie voor personalisatie en voedselproductie en flexibele, gebalanceerde diëten ten bate van zelfzorg.

Samengevat lijken de voedseltrends van 2018 steeds meer gericht te zijn op lokaal geteeld voedsel en dranken, 'etnisch' voedsel of voedingsmiddelen die nieuw zijn in de VS, gezond eten en meer transparantie in het hele voedselsysteem.

Bron: MSU Extension (Rob Sirrine)
Publicatiedatum: