Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Begin januari kleurige bloedsinaasappelen verwacht

ĄKleur eerste bloedsinaasappelen nog niet optimaal"

Als de feestdagen voor de deur staan, stijgt ook de vraag naar citrus met rood vruchtvlees. Vooral bloedsinaasappelen sieren veel kersttafels in Duitsland met hun mooie, rode kleur. De eerste partijen van de rassen 'Tarocco' en 'Moro' zijn reeds in Duitsland gearriveerd. "De kwaliteit is uitstekend wat betreft sapgehalte en smaak, alleen de uitkleuring van de eerste zendingen is nog niet helemaal optimaal", aldus JŲrg Wilhelm (inkoper/verkoper van 'Llombart Handels-und Treuhandelsgesellschaft' uit het Duitse Lahr).


De hoofdrassen van de firma Llombart: Tarocco en Moro

De overwegend uit SiciliŽ stammende rassen hebben een nachttemperatuur van circa 4-5 graden Celsius nodig, zodat ze hun kenmerkende kleur krijgen. Momenteel is het nog iets te warm. Met iets koelere temperaturen, traditioneel begin januari, kan dit echter nog veranderen. "Qua prijs bevinden de producten zich op een soortgelijk niveau als vorig jaar'', aldus JŲrg.

Aan het begin van het nieuwe jaar worden er ook producten uit andere Zuid-Europese landen afgenomen om aan de vraag te voldoen. JŲrg: "Dit artikel is een ideaal en geliefd product in de koude tijd van het jaar. Vanaf eind januari komen ook de bloedsinaasappelen 'Sanguinelli' uit Spanje in het assortiment, dit ras wint ieder jaar verder aan betekenis.''

Internationale dienstverlening
Llombart is sinds meer dan vijftig jaar een vaste bedrijfsgroep binnen de groenten- en fruitsector. De firma heeft een zeer gevarieerd productpalet met onder andere steenfruit, citrus, salades en groenten van allerlei soorten. Llombart heeft inmiddels ook een zusterbedrijf in Spanje met filialen in Almeria en AndalusiŽ. De firma houdt zich hoofdzakelijk bezig met de export naar ScandinaviŽ, Engeland, Canada en de VS. Direct vanuit Duitsland worden het binnenland evenals Oostenrijk en ItaliŽ beleverd.

Verdere informatie:
Llombart Handels- und Treuhandgesellschaft mbH - Import & Export
Industriehof 4
D-77933 Lahr

Publicatiedatum: 22-12-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: