Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
In ontwikkelingslanden wordt te weinig AGF gegeten

Hoewel voedselonzekerheid - oftewel, geen toegang hebben tot 2100 calorieŽn per dag - is verminderd in alle regio's van de wereld, blijven er nog steeds uitdagingen. Voedselonzekerheid is nog steeds aanwezig in delen van de Sub-Sahara, AziŽ, Latijns-America en de Cariben. 

Een belangrijk onderdeel van voedselzekerheid is het hebben van toegang tot groenten en fruit, omdat deze rijk zijn aan essentiŽle voedingsstoffen. Latijns-Amerika en de Cariben hebben de hoogste consumptie van groenten en fruit ter wereld en dit zijn de enige regio's waar de aanbeveling van de World Health Organization van 400 gram groenten en fruit per dag wordt gehaald.  

In Sub-Sahara Afrika bereikt geen enkele inkomensgroep dit niveau en in AziŽ alleen mensen in de hoogste inkomensgroep. In regio's met de laagste inkomens zijn consumenten vooral gevoelig voor lage prijzen en kiezen ze vaak goedkopere granen dan duurdere groenten en fruit. Wereldwijd is de verwachting dat voedselzekerheid zal blijven groeien, omdat de economieŽn in ontwikkelingslanden zich blijven ontwikkelen. Dit leidt uiteindelijk tot een grotere consumptie van groenten en fruit.Deze tabel staat in de ERS Amber Waves, "International Food Security Assessment, 2017-27," gepubliceerd in juli 2017.

Publicatiedatum: 4-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: