Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In ontwikkelingslanden wordt te weinig AGF gegeten

Hoewel voedselonzekerheid - oftewel, geen toegang hebben tot 2100 calorieën per dag - is verminderd in alle regio's van de wereld, blijven er nog steeds uitdagingen. Voedselonzekerheid is nog steeds aanwezig in delen van de Sub-Sahara, Azië, Latijns-America en de Cariben. 

Een belangrijk onderdeel van voedselzekerheid is het hebben van toegang tot groenten en fruit, omdat deze rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen. Latijns-Amerika en de Cariben hebben de hoogste consumptie van groenten en fruit ter wereld en dit zijn de enige regio's waar de aanbeveling van de World Health Organization van 400 gram groenten en fruit per dag wordt gehaald.

In Sub-Sahara Afrika bereikt geen enkele inkomensgroep dit niveau en in Azië alleen mensen in de hoogste inkomensgroep. In regio's met de laagste inkomens zijn consumenten vooral gevoelig voor lage prijzen en kiezen ze vaak goedkopere granen dan duurdere groenten en fruit. Wereldwijd is de verwachting dat voedselzekerheid zal blijven groeien, omdat de economieën in ontwikkelingslanden zich blijven ontwikkelen. Dit leidt uiteindelijk tot een grotere consumptie van groenten en fruit.



Deze tabel staat in de ERS Amber Waves, "International Food Security Assessment, 2017-27," gepubliceerd in juli 2017.
Publicatiedatum: