Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Koel weer in Chili gunstig voor kwaliteit abrikozen

Het korte Chileense abrikozenseizoen levert dit jaar fruit van hoge kwaliteit voor de exportmarkt op, laten exporteurs weten. De volumes zijn vertraagd ten opzichte van vorig jaar maar de eerste containers worden weldra verwacht. Er zijn zelfs al kleine volumes per luchtvracht verzonden.

Tony Supino van Summit Produce vertelt dat de containers uit Chili volgende week aan zullen komen. "De grootste volumes bereiken de markt dus pas na de Kerst. Het seizoen is vrij kort en duurt slechts enkele maanden. We rekenen op een export van iets meer dan 30.000 kratten. De oogst is dit seizoen wat vertraagd als gevolg van het koudere weer in de teeltgebieden. De koude uren hebben echter we een positief effect gehad op de kwaliteit van het fruit. We verwachten vanaf nu geen verdere vertragingen meer."



Sterke vraag
Leveranciers merken dat de vraag naar abrikozen sterk is en ook de prijzen zijn stabiel. "Momenteel liggen de abrikozenprijzen tussen de €1,68 en €3,37 per 453 gram en we verwachten dat de vraag sterk zal blijven als er straks grotere volumes op de markt komen," vertelt Supino. 

Hij voegt er aan toe dat hun eigen ras het zeer goed doet. Het eerste fruit van het seizoen is een groot succes bij retailers en speciaalzaken en het bedrijf heeft haar voorraden voor dit seizoen nu al uitverkocht. 

"Naast de belangrijkste commerciële rassen, zoals Dina en Castlbrite, biedt Summit Produce ook het ras Mirnadella aan," vervolgt Supino. "Dit is een vroeg ras met een zeer goede eetkwaliteit. Het heeft een donker oranjerode blos en een Brix tussen de 16 en 18, waardoor het een zeer zoete smaak heeft. Het is inmiddels al het derde seizoen dat we Mirandella verladen. We beschikken niet over een groot areaal maar het ras is zeer in trek. Grotere retailers zoals HEB hebben deze abrikoos ook opgemerkt en en het ras is ook te koop bij onafhankelijke winkels in San Francisco, New York en Chicago."


Voor meer informatie:
Tony Supino
Summit Produce
Tel: +1 (559) 369-4020

Publicatiedatum :



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018