Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Denemarken: een huis van tomatenplanten

Denemarken is officieel thuis aan 's werelds eerste biologische huis, een conceptuele structuur dat gebouwd is van agrarische materialen, zoals tomatenstelen, zeewier en gras. Daarnaast is er ook glas gebruikt dat normaliter verbrand wordt en als energiebron zou dienen. 

De duurzame structuur is de eerste die gebouwd is als onderdeel van de Biotope in het stadje Middlefart, de grootste Deense expositie van duurzame structuren. Het concept werd realiteit dankzij de creatieve input van 40 partners die bij het gehele proces betrokken waren en de nadruk op "architectuur, indoor luchtkwaliteit, materialen en een uniek ontwerp" hebben gelegd."

Duurzaam architectuurbedrijf GXN verzamelde de materialen die gebruikt werden om het huis te bouwen. De materialen, die normaal weggegooid zouden worden, zijn hierna gecombineerd en samengeperst tot platen. Houtbehandelingsbedrijf Kebony heeft deze platen vervolgens behandeld met een milieuvriendelijk proces waardoor de platen de eigenschappen kregen van echt hout. Na afloop zijn de platen getest door het Deense Technologische Instituut en ze slaagden met glans. De platen bewijzen duurzamer te zijn dan standaard bouwmaterialen. 

Lees meer op Apartment Therapy (Kenya Foy)

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018