Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Hoge temperaturen troffen Italiaans citrusseizoen"

Het Italiaanse zomerseizoen voor citrus had te maken met hoge temperaturen en droogtes, wat zowel effect heeft gehad op de oogst als op de maten van het fruit. "Het is moeilijk om een prognose te stellen, omdat onze bomen met tussen de drie en de zes jaar oud nog vrij jong zijn," zegt Angela Arcoria, eigenaar van het bedrijf Arcobio dat door haar vader Pietro is opgericht.


Angela en Pietro Arcoria

"We hebben in ieder geval redelijke prijzen verkregen. Het helpt veel dat onze teelt sinds 1992 biologisch is en dat onze kwaliteitsstandaard hoog ligt."

Arcobio is gevestigd aan de voet van de Etna, wat een regio is die bekend staat om zijn citrussector."Arcobio heeft nu een areaal van 70 hectare. Bij oprichting begonnen we met 14 hectare, die door mijn vader werd geërfd van mijn grootvader Vincenzo. Door de jaren heeft heeft mijn vader het omliggende land erbij gekocht. De eerste citrusbomen werden in 1961 aangeplant."

"In de jaren '90 vond een omslagpunt plaats, toen we besloten om volledig biologische teeltmethodes toe te passen. We begonnen toen ook ons fruit direct onder het merk Arcobio op de markt te zetten. Mijn vader en ik besloten ook nieuwe boomgaarden aan te leggen, waarbij goed werd gelet op duurzaamheid. In die tijd was dat nog ongewoon, maar we plukken hier nu de vruchten van."


"We behandelen onze bomen alsof het onze kinderen zijn. Mijn vader leerde me waarom het belangrijk is om de natuur te respecteren. Hoewel ik in de ochtend druk ben met mijn opleiding, wijd ik de rest van mijn tijd aan ons familiebedrijf."

Het bedrijf bleef groeien tot 2010, maar werd toen getroffen door het Tristeza-virus (CTV). Arcobio moest toen noodgedwongen 50 hectare opnieuw aanplanten.Er werd toen het belangrijke besluit genomen om de teelt te diversificeren. De nieuwe 50 hectare werd gereserveerd voor verschillende citrusrassen, zodat het bedrijf nu fruit beschikbaar heeft van november tot aan mei.

Ook werd drie hectare ingericht voor het telen van amandelen. Vier hectare wordt gebruikt voor het telen van abrikozen, die tussen het midden van mei en het einde van juni op de markt worden gezet.

Het bedrijf heeft de beschikking over een opslagplaats met een oppervlak van 800 vierkante meter, dat gebruik maakt van een ozon-systeem voor koelopslag. De benodigde energie voor de faciliteiten wordt opgewekt door middel van zonnepanelen.

Het bedrijf overweegt nu om zijn aanbod aan verwerkt fruit uit te breiden. Dit betreft bijvoorbeeld gedroogd fruit.

90% van de citrus van Arcobio wordt geëxporteerd. Belangrijke markten zijn Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van e-commerce."De groothandelaren waar we in het buitenland mee samenwerken, gaan over de directe distributie. We zitten met Arcobio in het hogere marktsegment en staan compleet los van massaproductie," zegt Angela tot slot.

Contact:
Azienda Agricola "Arcobio"
Contrada Sferro
C/da Sferro - Paterno' (CT) - Italy
Cell.: (+39) 3489040422 / 336923800
Email: info@arcobio.com
Web: www.arcobio.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018